Príchod nového iPhone 16 sprevádzajú veľké očakávania, ale ako sa ukazuje, počítať musíme aj s jedným dočasným sklamaním. Napriek tomu, že Apple plánoval spustiť svoju revolučnú umelú inteligenciu, známu ako Apple Intelligence práve s týmto modelom, jej funkcie nebudú dostupné hneď pri spustení predaja iPhonu 16. Téme sa venoval portál Mashable.

Apple síce už dlho zdôrazňuje svoje ambície v oblasti umelej inteligencie, no skutočná realizácia týchto plánov je aj pre takto veľkú technologickú spoločnosť komplikovaná a preto si dáva na čas. Súčasťou Apple Intelligence je viacero vylepšení, ako napríklad inteligentnejšie triedenie notifikácií, súhrny webových stránok a hlasových poznámok, či dokonca pokročilejšie nástroje na písanie textov.

Dokonca aj Siri má prejsť výraznými zmenami a jej súčasťou bude ChatGPT. Avšak pri septembrovom spustení iOS 18 a iPadOS 18, ktoré prídu spoločne po predstavení iPhonu 16 tieto inovácie nebudú pripravené.

Majitelia iPhonu 16 si na Apple Intelligence počkajú niekoľko týždňov

iPhone 16
Zdroj: YouTube / EverythingApplePro (snímka obrazovky)

Podľa dostupných informácií by mali prví užívatelia iPhone 16 získať prístup k AI funkciám až prostredníctvom aktualizácie softvéru, ktorá príde o niekoľko týždňov neskôr. Jej označenie bude iOS 18.1 a Apple ju už testuje v rámci beta verzie, kde firma sprístupnila práve Apple Intelligence.

Toto rozhodnutie môže niektorých potenciálnych zákazníkov odradiť, no na druhej strane, pre Apple je dôležitejšie zabezpečiť, aby všetky funkcie fungovali bezchybne a neunáhliť sa s vydaním nedokončeného softvéru.

Tento prístup, kedy sa nové funkcie postupne uvoľňujú cez aktualizácie, nie je u Apple nezvyčajný. Aj keď to môže spôsobiť počiatočné rozčarovanie, firma evidente verí, že užívatelia ocenia konečný výsledok. Ak sa chcete pozrieť na to, ako vyzerá Apple Intelliegence na iPhone 15 Pro, tu nájdete prvý reálny test z beta verzie iOS 18.1.

V EÚ nepomôže ani iOS 18.1

Apple Intelligence EÚ Slovensko
Zdroj: Apple

Na záver ešte jedna dôležitá poznámka. Apple Intelligence nebude na začiatku vôbec dostupné v EÚ a teda ani na Slovensku. Bude to z legislatívnych dôvodov. Apple však rokuje s EÚ na tom, aby našiel schodné riešenie. Nedávne správy naznačili, že sa ľady pohli tým správnym smerom a došlo k dohode. Nechajme sa teda prekvapiť.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Dnešná dávka bezplatných aplikácií!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -