Orange ako jeden z najväčších telekomunikačných operátorov na Slovensku urobil ďalšiu nepríjemnú zmenu vo svojich ponúkaných televíznych programoch. Ako informuje portál DSL, spoločnosť sa z ničoho nič rozhodla odstrániť z ponuky obľúbené české športové kanály Nova Sport 3, Nova Sport 4 a Premier Sport.

Tento krok vyvolal vlnu nepochopenia medzi zákazníkmi operátora. Tí totiž práve tieto české TV stanice využívali na sledovanie exkluzívneho športového obsahu, ako je napríklad Liga majstrov, ale aj španielska čí nemecká najvyššia súťaž.

Dobrou správou je aspoň to, že zákazníci budú môcť naďalej sledovať taliansku ligu, nakoľko tá sa presunula na stanice Sport 1 a Sport 2, ktoré v ponuke zostávajú. Dôležité je podotknúť, že Orange v ponuke nemá ani stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6.

Orange túto zmenu nepovažuje za tak dôležitú, aby vám dovolil odstúpiť od zmluvy 

Ako upozorňuje DSL, zaujímavé je aj to, že operátor túto zmenu nepovažuje za dostatočne významnú na to, aby zákazníkom umožnil odstúpiť od zmluvy bez sankcií. Zákazníci, ktorí sa spoliehali na tieto kanály, aby mohli sledovať svoje obľúbené európske futbalové súťaže tak môžu byž teoreticky sklamaní.

Orange tvrdí, že všetky vyššie spomenuté TV stanice boli súčasťou tematických balíkov a preto zmena nie je podstatná. Operátor navyše zdôrazňuje, že ak zákazníkovi obsah športového balíka nevyhovuje, môže ho nahradiť iným alebo ho deaktivovať.

Orange dnes len neodstraňoval. Operátor pridal dva nové TV kanály 

Na druhej strane, Orange od dnešného dňa do svojej ponuky pridal nové kanály Canal+ Sport a Canal+ Sport 2, ktoré prinášajú najvyššiu anglickú súťaž. Aj keď tento krok priniesol istú kompenzáciu, odstránenie populárnych českých kanálov môže stále niekto vnímať ako veľké mínus.

Prečo sa Orange rozhodol pre túto zmenu, ostáva nejasné. Operátor na otázky týkajúce sa dôvodov tohto kroku portálu DSL neodpovedal. Napriek tomu, že zákazníci môžu nahradiť svoje balíky inými, je zrejmé, že tieto zmeny neboli prijaté s nadšením.

TV kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 mali od spustenia k dispozícii iba Slovak Telekom a Orange s tým, že neskôr sa pridal Skylink.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Mnohí Slováci sú na Štedrý večer bez elektriny
Môže ťa zaujímať
- Reklama -