Apple zapracuje na jednom z kľúčových faktorov svojich zariadení. Okrem iných noviniek a vylepšení sa dočkáme aj oveľa dlhšej výdrže batérie. Podľa najnovších únikov a informácií budú modely iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max vybavené väčšou kapacitou batérie, vďaka ktorej vydržia extrémne dlhú dobu bez nutnosti nabíjať.

Najväčší nárast čaká menší model iPhone 16 Pro, ktorý by mal získať výrazné zlepšenie v porovnaní so súčasnou generáciou, iPhonom 15 Pro. Gigant z Cupertina chce týmto spôsobom nalákať viac používateľov k prechodu na prémiové modely.

Apple zapracuje na výdrži batérie iPhonov

Čínsky leaker Instant Digital sa na platforme Weibo podelil o údaje o kapacite batérie pre oba modely. iPhone 16 Pro by mal disponovať batériou s kapacitou 3 577 mAh, zatiaľ čo iPhone 16 Pro Max dostane batériu s kapacitou až 4 676 mAh!

Zatiaľ čo väčší model sa zhoduje s predchádzajúcimi únikmi, menší iPhone 16 Pro zaznamenáva najvýraznejší nárast.

iPhone 16 batéria
Zdroj: YouTube / EverythingApplePro / Nicolas Messifet (úprava redakcie)

Kapacita batérie sa meria v miliampérhodinách (mAh), čo predstavuje množstvo elektrického náboja, ktoré batéria dokáže uchovať. Vyššia hodnota mAh znamená dlhšiu výdrž batérie, čo umožňuje zariadeniu dlhšie fungovať na jedno nabitie.

Porovnanie s predchádzajúcimi modelmi ukazuje, že iPhone 16 Pro zaznamenáva nárast kapacity o viac ako 9 % (303 mAh), zatiaľ čo iPhone 16 Pro Max získa viac ako 5 % (254 mAh).

Tieto zlepšenia v kombinácii s efektívnejšou technológiou procesora by mali zabezpečiť, že nové modely budú mať extrémnu výdrž na jedno nabitie. Podľa doterajších únikov sa iPhone 16 Pro Max bude môcť pochváliť až 30-hodinovou výdržou batérie, čo je o hodinu viac, ako Apple udáva pri iPhone 15 Pro Max.

Ak vás zaujímajú všetky novinky týkajúce sa modelového radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme podrobne zhrnuli všetky podstatné informácie o nadchádzajúcich jablkových smartfónoch.

Prečítajte si tiež  Veľký únik: Takto bude vyzerať iPhone 16 v jednotlivých farebných prevedeniach

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -