Pokiaľ chcete nový iPhone, no nechcete zaň platiť príliš veľa peňazí, Apple vám dáva v roku 2024 na výber z viacerých možností. Buď si kúpite niektorý zo starších modelov, alebo trochu priplatíte a zaobstaráte si rovno špičkový iPhone 15, teraz za veľmi rozumnú cenu. Toto zariadenie má všetko, čo budete potrebovať a hlavne vám verne poslúži niekoľko dlhých rokov. Pre mnohých je to dokonalá voľba.

Hovoríme to preto, lebo iPhone 15 má snáď úplne všetko, čo bežný človek potrebuje. Ovládať ho budete cez 6,1″ OLED displej s kvalitným zobrazením, tenkými rámikmi a po novom aj Dynamic Islandom. V ňom je ukrytý snímač Face ID, vďaka čomu vám na odomykanie zariadenia postačí vaša tvár. Displej je navyše chránený úpravou Ceramic Shield, rám je hliníkový a iPhone 15 odolá vode v rámci normy IP68. O výkon v tomto modeli sa stará 4 nm čip A16 Bionic spolu so 6 GB RAM. Nič vám vďaka nemu nebude sekať, všetko bude rýchle a hlavne sa dočkáte ešte mnohých veľkých updatov iOS.

No a cena? To je tá najlepšia časť. V čase uvedenia na trh sa iPhone 15 predával od 949 €, na základe čoho môžeme napísať, že patril k tým drahším zariadeniam. Každopádne, dnes tento model kúpite po kliknutí na tento odkaz od 718 €, čo sa veľmi oplatí. Netreba totiž zabúdať, že iPhone si aj dobre drží cenu. Keď ho teda budete napríklad o dva roky predávať, stratíte na ňom len zopár stovák eur!

iPhone 15
Zdroj: YouTube / Parikv99 / sree vighnesh (snímka obrazovky + úprava redakcie)

Tento model je tiež vybavený vynikajúcim kamerovým systémom. iPhone 15 má 48 Mpx hlavný snímač a 12 Mpx ultraširokouhlý objektív. Samozrejmosťou je aj optická stabilizácia snímačov Sensor-Shift či možnosť natáčania videa do 4K pri 60 FPS. Nechýba ani nočný režim, portrétny režim, filmový režim či dokonca akčný režim. A aby toho nebolo málo, iPhone 15 má síce iba dva objektívy, no vďaka väčšiemu rozlíšeniu už ponúka aj 2x optický zoom. To isté vedel pred pár rokmi iPhone 12 Pro, no potreboval na to samostatný teleobjektív.

Čerešničkou na torte je prítomnosť USB-C konektora, ktorý oceníte, ak už máte MacBook alebo iPad či možnosť nabíjať bezdrôtovo cez MagSafe alebo štandard Qi2. iPhone 15 má aj skvelú výdrž batérie na jedno nabitie, ktorá môže dosiahnuť bez väčších problémov aj dva dni. Samozrejmosťou je tiež prítomnosť 5G siete, veľmi výkonné reproduktory či kvalitné mikrofóny. Ak chcete tento vynikajúci smartfón, po kliknutí na tento odkaz ho môžete mať už za 718 €. Jeho výberom určite neurobíte krok vedľa. Práve naopak. Ešte roky si ho budete pochvaľovať!

Prečítajte si tiež  iOS 18 prinesie novinky pre Mail na iCloude. Pôjde o tieto funkcie

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -