Nadchádzajúci modelový rad iPhone 16 sa predstaví už o mesiac. V očakávaní vysokého dopytu po nových jablkových smartfónoch, sa spoločnosť Apple rozhodla zvýšiť svoju produkciu. Tento krok vyústil do toho, že Foxconn, ktorý figuruje v úlohe hlavného výrobného partnera, prijal v čínskom meste Zhengzhou až 50 000 nových pracovníkov v priebehu dvoch týždňov.

Ako informuje portál BusinessKorea, Apple sa zameral na zvýšenie výroby o 10 % s ambíciou dosiahnuť celkový objem 90 miliónov jednotiek pri iPhone 16. Toto číslo chce dosiahnuť ešte v tomto roku.

Apple pri iPhone 16 citeľne zvýšil výrobu 

Zariadenie Foxconnu v meste Zhengzhou, ktoré sa pýši titulom najväčšieho svetového výrobného centra pre iPhone, teraz pracuje na plnú kapacitu. Tento závod je zodpovedný za približne 80 % celkovej produkcie iPhonov a jeho činnosť je kľúčová najmä v období vrcholnej výrobnej sezóny. Tá sa rozbieha v auguste a trvá až do decembra.

Zdroj: AppleTrack

Nábor nových pracovníkov je pre Foxconn kritický, keďže táto firma zabezpečuje dostatočnú pracovnú silu potrebnú na zvládnutie zvýšenej produkcie. V reakcii na potrebu zatraktívniť pracovné pozície, Foxconn výrazne zvýšil mzdy a bonusy.

Ako príklad možno uviesť, že v júli firma oznámila zvýšenie hodinovej mzdy o 25 jüanov (3,18 EUR podľa súčasného kurzu) a náborový bonus bol zvýšený zo 6 000 jüanov na 7 500 jüanov (955 EUR podľa súčasného kurzu) v auguste.

Okrem toho Apple plánuje rozšíriť svoju výrobnú kapacitu aj v Indii, kde by mala začať produkcia širšej škály modelov iPhonu. Predstavenie iPhonu 16 sa očakáva v budúcom mesiaci.

Prečítajte si tiež  Apple presne za mesiac predstaví iPhone 16. Vybrali sme 5 najdôležitejších vylepšení

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -