Apple v budúcom roku prinesie nový model iPhonu, ktorý nahradí doterajšiu verziu Plus. Pôjde o extrémne tenký model, ktorý prinesie hneď niekoľko zmien. Pôvodne sa odhadovalo, že by ho gigant z Cupertina mal predstaviť ako iPhone 17 Slim. Je však možné, že Apple použije iné, oveľa známejšie označenie.

Renomovaný analytik Mark Gurman z agentúry Bloomberg, sa tejto téme venoval vo svojom poslednom newsletteri Power On.  V ňom naznačil, že Apple zrejme pomenuje svoj nadchádzajúci tenký model iPhone 17 Air, aby posilnil jeho predaj. Tento názov, ktorý je súčasťou ponuky MacBookov a iPadov by mal vykompenzovať komerčné neúspechy predchádzajúcich štvrtých modelov iPhonu od roku 2020.

iPhone 17 Air ako zbraň proti neúspešným predajom

Problém s predchádzajúcimi modelmi Plus podľa Gurmana spočíval v tom, že ich cena bola len o zlomok nižšia ako cena modelov Pro. To viedlo mnohých zákazníkov k rozhodnutiu investovať radšej do drahšej verzie.

iPhone 17 Slim
Zdroj: Macrumors

iPhone 17 Air by mal priniesť nový prístup k dizajnu, pričom sa zameria na podstatne tenšie šasi. Vďaka tomu by sa zaradil medzi štandardný iPhone 17 a iPhone 17 Pro. Gurman toto porovnanie rozvádza odkazom na pôvodný MacBook Air z roku 2008, ktorý zaujal strednú pozíciu medzi bežným MacBookom a prémiovým MacBookom Pro.

Budúci iPhone Air by mal byť atraktívnejšou voľbou pre tých, ktorí hľadajú štýlovejšiu alternatívu k štandardnému modelu, ale zároveň nepotrebujú vysoký výkon, veľkú obrazovku, alebo pokročilé fotoaparáty ponúkané v modeli Pro. Svojim vzhľadom a špecifikáciami by mal prilákať viac zákazníkov než predchádzajúce modely mini a Plus.

Zatiaľ nie je úplne jasné, akú úlohu tento model zaujme vo finálnom zoskupení budúcich iPhonov. Modelový rad iPhone 17 je predsa ešte niečo vyše roka vzdialený a preto si budeme musieť počkať. Zatiaľ si však môžete prečítať aspoň 5 dôvodov, prečo sa na túto novinku už teraz tešíme.

iPhone 17 Slim
Zdroj: X / Majin Bu / aravora

Už čoskoro sa však môžeme tešiť na iPhone 16, ktorý ohlási svoj príchod už v septembri. Ak vás zaujímajú všetky novinky týkajúce sa modelového radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme podrobne zhrnuli všetky podstatné informácie o nadchádzajúcich jablkových smartfónoch.

Prečítajte si tiež  Apple povýši dizajn nad funkciu. Drahý iPhone 17 Slim má dostať iba jeden fotoaparát

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -