Od nového modelového radu iPhone 16 nás delí už len niekoľko týždňov. Predpoklady o tom, ako budú jednotlivé modely vyzerať sú čoraz jasnejšie. Dnes sa objavil nový únik od leakera Sonnyho Dicksona, ktorý prináša pohľad na všetky štyri farebné varianty iPhonu 16 Pro. Je medzi nimi aj jedno prekvapenie.

Medzi novými farbami sa nachádza známa biela a čierna, ktorá je doplnená o minuloročnú novinku naturálneho titánu. Novým figurantom bude zlatá, alebo skôr „bronzová“ farba, ktorá má nahradiť modrý titán z modelov iPhone 15 Pro.

iPhone 15 pro sa predstaví v novej bronzovej farbe

Podľa známeho analytika Ming-Chi Kua, a ďalších zdrojov sa predpokladá, že modely iPhone 16 Pro budú dostupné v čiernej, bielej alebo striebornej, sivej alebo „Natural Titanium“ a novej ružovej alebo bronzovej. Táto posledná spomenutá farba prichádza ako náhrada za modrý titán.

iPhone 16 Pro
Zdroj: X / Sonny Dickson

Nový únik vyvracia doterajšie odhady, ktoré hovorili o návrate ružového prevedenia. Nová farba je o niečo tmavšia, sýtejšia a pripomína zlatohnedý odtieň. Už teraz je jasné, že táto novinka si získa väčšinu pozornosti u používateľov.

Okrem toho, existujú špekulácie, že Apple zaviedol vylepšený proces povrchovej úpravy a farbenia titánu, čo by malo viesť k lesklejšiemu a esteticky príťažlivejšiemu vzhľadu. Tento nový lesklý povrch by mohol pripomínať nehrdzavejúcu oceľ používanú v predchádzajúcich modeloch. Zároveň by však mal byť oveľa odolnejší proti škrabancom.

iPhone 16 Pro
Zdroj: X / AppleTrack

Očakávaný iPhone 16 prinesie okrem nových farieb aj tlačidlo Capture Button, ktoré prinesie nový spôsob ako interagovať s kamerou. Dorazia aj ďalšie vylepšenia, vrátane väčších displejov, nového čipu A18 podporujúceho Apple Intelligence a 8 GB RAM, ktoré sú nevyhnutné pre pokročilé AI funkcie zariadenia.

O ďalších vylepšeniach, ktoré prinesie očakávaný modelový rad si môžete prečítať v našom článku, kde sme zhrnuli všetky dôležité detaily.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 Pro má byť s čipom A18 Pro najvýkonnejší smartfón sveta. Apple použije technológie z M4

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -