Spoločnosť Apple sa chce v tohtoročných iPhonoch zamerať okrem nových funkcií aj na zväčšenie displejov svojich prémiových modelov. Vlajková loď iPhone 16 Pro Max bude najväčším iPhonom v histórii firmy. Apple ho odhalí už o dva týždne.

V súvislosti s očakávaným zväčšením obrazovky boli nedávno zverejnené obrázky od používateľa ZONEofTECH na platforme X. Snímky ukazujú porovnanie medzi iPhonom 15 Pro Max a maketou iPhonu 16 Pro Max. Podobné makety sú bežne používané na demonštračné účely a odhaľujú návrhové zmeny pred oficiálnym uvedením produktu na trh.

iPhone 16 Pro Max sa tento rok poriadne zväčší

Pri pohľade na nové obrázky je zjavný vizuálny rozdiel v dôsledku nárastu uhlopriečky o 0,2″. Táto zmena by mala znamenať, že iPhone 16 Pro Max bude širší a vyšší než jeho predchodca iPhone 15 Pro Max. Hrúbka by ale mala zostať nezmenená. Horšou správou je, že iPhone 16 Pro Max bude kvôli väčšiemu displeju aj citeľne ťažší.

Porovnanie iPhone 16 Pro Max a iPhone 15 Pro Max
Zdroj: X/ @ZONEofTECH (úprava redakcie)
Porovnanie iPhone 16 Pro Max a iPhone 15 Pro Max
Zdroj: X/ @ZONEofTECH (úprava redakcie)

Apple plánuje implementovať novú technológiu s názvom BRS (Border Reduction Structure), ktorá by mala zúžiť rámiky okolo displeja a umožniť tak väčšiu plochu obrazovky bez prílišného zvyšovania celkových rozmerov telefónu.

Okrem toho sa očakáva, že displeje modelov iPhone 16 Pro budú o 20 % jasnejšie pre typický obsah SDR. Ten dosiahne maximálny jas až 1 200 nitov. Tieto vylepšenia by mohli výrazne zlepšiť vizuálny zážitok z používania.

O ďalších vylepšeniach, ktoré prinesie očakávaný modelový rad iPhone 16 si môžete prečítať v našom článku, kde sme zhrnuli všetky dôležité detaily.

Spoločnosť Apple má v pláne predstaviť novú sériu iPhone 16 na tradičnej Keynote už 9. septembra, čo potvrdila v oficiálnom oznámení. Uhorková sezóna bez nových prídavkov v ponuke tak končí a my sa môžeme tešiť na to, čo nám gigant z Cupertina naservíruje.

Prečítajte si tiež  Apple predpovedá obrovský úspech pre iPhone 16. Excelovať majú hlavne Pro modely

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -