Spoločnosť Apple nám dnes oficiálne oznámila dátum, kedy svetu predstaví úplne nový iPhone 16. Hoci každý očakával, že firma dodrží svoju tradíciu a Apple event uskutoční tak ako to býva zvykom v utorok 10. septembra, technologický gigant z Cupertina napokon prekvapil a udalosť si naplánoval o deň skôr, konkrétne na pondelok 9. septembra o 19:00 hodine nášho času.

Hneď po zverejnení tejto informácie internet zaplavili konšpirácie o tom, prečo sa Apple rozhodol pre taktýto netradičný dátum. Priznáme sa, že sme to nevedeli ani my sami, až kým nám to neprezradil náš čitateľ Eduard. Ten nás konkrétne upozornil na fakt, že dátum predstavenia iPhonu 16 musel byť preložený z utorka na pondelok z jedného prostého dôvodu.

V USA, kde bude záujem o Apple Event najsilnejší sa totiž 10. septembra 2024 koná veľká prezidentská debata na kanále ABC News, ktorej sa má zúčastniť Donald Trump a Kamala Harrisová.

A hoci sám Trump podľa Nbcnews naznačil, že sa možno tejto debaty nezúčastní, spoločnosť Apple nemôže nič riskovať a svoju udalosť, na ktorej nám predstaví svoj najdôležitejší tohtoročný produkt musela naplánovať na iný deň.

Apple sa s predstavením iPhonu 16 rozhodol rozumne

iPhone 16 glowtime
Zdroj: Apple / X / Evan Kirstel #B2B #TechFluencer (snímka obrazovky)

Celkom rozumne si Apple zvolil pondelok, deň pred debatou, pretože v utorok aj stredu by nemusel dosiahnuť taký významný záujem zo strany médií, aký by potreboval. Všetci by v USA skrátka žili debatou Trump vs Harrisová a na iPhone 16 či iné novinky by tu nezostal priestor.

Firma si pravdepodobne nemohla dovoliť čakať na ďaší týždeň, konkrétne na utorok 17. septembra, pretože zariadenie má už pripravené vo výrobe a takisto si dopredu naplánovala vydanie operačných systémov iOS, iPadOS či macOS.

Inými slovami jej skrížila karty prezidentská debata a preto musela mierne upraviť svoje plány a harmonogram. Každopádne nám to vôbec nevadí a už 9. septembra o 19:00 hodine nášho času budeme pripravení na to, čo nám technologický gigant z Cupertina odprezentuje. Tešíte sa?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple ukázalo ďalšie nádherné video, ktoré bolo natočené na iPhone 13 Pro. Nebudete tomu veriť
Môže ťa zaujímať
- Reklama -