Zdá sa, že implementácia ChatGPT do modelu Apple Intelligence je iba začiatok. Technologický gigant z Kalifornie totiž vedie rokovania o potenciálnej investícii do OpenAI, ktorá stojí za tvorbou svetoznámeho chatbota.

Hoci presná suma investície nebola zverejnená, očakáva sa, že najnovšie finančné zhromažďovanie by mohlo oceniť OpenAI na viac ako 100 miliárd dolárov, čo je pre tak mladú technologickú spoločnosť extrémne výsoká čiastka. Zároveň to krásne vypovedá o jej úspechu a vplyve na celý priemysel.

Apple plánuje investovať do OpenAI poriadny balík

Používatelia budú môcť využívať schopnosti ChatGPT priamo cez hlasovú asistentku Siri, čo jej umožní poskytovať rozšírené odpovede na otázky a požiadavky. ChatGPT bude navyše integrovaný aj ako súčasť funkcií Apple Writing Tools, kde bude užívateľom pomáhať s generovaním textu a obrázkov.

Apple uvádza, že v jablkovom ekosystéme bude ChatGPT fungovať na báze najnovšej verzie OpenAI GPT-4o. Zaujímavosťou je, že služby ChatGPT budú na zariadeniach Apple dostupné bezplatne a to bez nutnosti vytvárania užívateľského účtu. Aspoň na určitú dobu.

iOS 18 ChatGPT
Zdroj: Apple

Pre držiteľov predplatného ChatGPT Plus bude možné synchronizovať ich účty a získavať prístup k exkluzívnym funkcionalitám. Apple zároveň zdôraznil, že všetky požiadavky prostredníctvom ChatGPT budú spracované anonymne bez ukladania IP adries užívateľov.

V súvislosti s týmto partnerstvom začal Apple minulý mesiac poskytovať vývojárom prístup k beta verzií iOS 18.1, ktoré obsahujú funkcie Apple Intelligence. Integrácie ChatGPT v nich však ešte nebola spustená. Tieto pokročilé funkcie vyžadujú najnovšie modely, ako iPhone 15 Pro, alebo zariadenia s čipom M1 a novším.

O investície do OpenAI má záujem aj spoločnosť Microsoft, čo naznačuje, že záujem o technológie umelej inteligencie významne narastá medzi vedúcimi technologickými spoločnosťami. Uvidíme, čo si pre nás gigant z Cupertina prichystá do nadchádzajúceho obdobia.

Prečítajte si tiež  Hlasový režim v ChatGPT vďaka tejto novinke nerozoznáte od skutočného ľudského hlasu

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -