Apple opäť pripravuje niečo výnimočné pre fanúšikov svojich smartfónov. Po predstavení iPhone 16 a 16 Pro, ktoré prídu na trh už 9. septembra o 19:00 hodine nášho času, sa začína šepkať o ďalšom roku, kedy má Apple uviesť iPhone 17 Air. Tento model by mal priniesť revolučný ultratenký dizajn, ktorý môže zmeniť spôsob, akým vnímame smartfóny.

iPhone 17 Air, ktorý sa očakáva na jeseň 2025, bude predstavovať odklon od štandardného iOS radu. Zámena modelu Plus za Air signalizuje, že Apple plánuje experimentovať s novými tvarmi a dizajnmi. Ako nám história ukázala s MacBookom Air, tento nový model bude predstavovať budúcnosť – ale nie bez kompromisov.

Hoci sa prvotné informácie o tomto modeli zdali byť mätúce, teraz nám naznačujú, že ide o niečo viac než len o ďalší model v rade. Apple sa údajne zameral na vytvorenie smartfónu, ktorý bude nielen extrémne štíhly, ale aj cenovo dostupnejší v porovnaní s ultra-prémiovými modelmi.

iPhone 17 Air bude veľmi tenučký, nečakajte ale zázraky 

Zdroj: X / Majin Bu / The Apple Hub (úprava redakcia)

Je pravdou, že predstavy o tom, ako by mal vyzerať futuristický a tenučký smartfón často zahŕňajú zariadenia tak tenké ako papier. To je samozrejme aj v dnešnej dobe totálne nereálne. Na druhej strane však iPhone 17 Air môže prekvapiť veľmi štíhlou konštrukciou, ktorú sme pri iPhone ešte nevideli.

Inšpiráciu pre jeho dizajn možno nájsť v najnovších produktoch Apple, najmä v novom iPade Pro s čipom M4. S minimálnym rámikom okolo USB-C portu a hrúbkou, ktorej sa len ťažko vyrovnajú akékoľvek smartfóny môžeme očakávať, že nový iPhone 17 Air bude mať hrúbku pod 6 mm.

Porovnanie so súčasnými iPhonmi v tomto smere ukazuje veľký rozdiel. Zatiaľ čo iPhone 15 má hrúbku 7,8 mm a iPhone 15 Pro až 8,25 mm, iPhone 17 Air by mal byť len o málo hrubší ako iPad Pro 13″, ktorý má 5,1 mm. Aj pri hrúbke okolo 6 mm by však tento model priniesol do sveta smartfónov obrovský pokrok.

iPhone 17 Air nebude vlajková loď. Bude skôr ako MacBook Air

iPhone 17
Zdroj: Macrumors

Otázka teda znie: Sú používatelia pripravení zaplatiť za tento nový, ultratenký dizajn? Pre mnohých to môže byť lákavá ponuka, ale pre iných možno bude rozhodujúca cena a kompromisy, ktoré s týmto dizajnom prichádzajú.

Predpokladá sa, že iPhone 17 Air dostane horší fotoaparát s menším počtom snímačov, slabší procesor A19 s 8 GB RAM a taktiež mu budú chýbať niektoré obľúbené funkcie z prémiových modelov.

Prečítajte si tiež  Apple rozsvieti červené znaky v obchodoch!

Bez ohľadu na to, má Apple šancu opäť dokázať, že sa nebojí posúvať hranice možného. Dajte nám vedieť do komentára na Facebooku a Instagrame, čo si o pripravovanom iPhone 17 Air myslíte vy.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -