Spoločnosť Apple opäť posunula latku vyššie s novými modelmi iPhone 16 Pro a 16 Pro Max, no tentoraz je tu malý rozdiel, konkrétne v hmotnosti. Zatiaľ čo Apple sa minulý rok pri iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max pochválil, že zariadenia sú ľahšie vďaka použitiu titánu, v roku 2024 to už tvrdiť nemohol.

Hlavným dôvodom je fakt, že v prípade novej generácie smartfónov použil väčšie displeje, kvôli ktorým celkom pochopiteľne narástli aj rozmery. iPhone 16 Pro má po novom 6,3″, vlajková loď iPhone 16 Pro Max narástla na rekordných 6,9″. To sa celkom pochopiteľne podpísalo aj na váhe, ktorá išla hore.

O koľko je ťažší iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max? Nie je to nič strašné 

iPhone 16 Pro
Zdroj: Apple

Zatiaľ čo iPhone 16 Pro je o 6 % ťažší ako iPhone 15 Pro, väčší iPhone 16 Pro Max je ťažší o 2,5 % než iPhone 15 Pro Max. V praxi nejde o nič dramatické, za čo sa spoločnosť Apple zaslúžila použitím špeciálnych materiálov a novej konštrukcie.

  • iPhone 15 Pro: 187 gramov
  • iPhone 15 Pro Max: 221 gramov
  • iPhone 16 Pro: 199 gramov
  • iPhone 16 Pro Max: 227 gramov

Vďaka titánovému rámu zostáva pocit v ruke stále príjemný, najmä ak prechádzate zo starších modelov iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. V tomto prípade pocítite dokonca zlepšenie.

Pokiaľ sa vám nový iPhone 16 Pro / 16 Pro Max páči a chcete ho mať medzi prvými, sledujte spoločnosť iStores – Apple Premium Partner.

Apple predstavilo nové modely iPhone 16 Pro, ktoré sú o niečo ťažšie ako predchádzajúce verzie. Nárast hmotnosti však neznamená stratu komfortu v rukách používateľov.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple vydal iOS 17.4 RC. Update je konečne hotový
Môže ťa zaujímať
- Reklama -