Apple sa včera postaral o predstavenie nových slúchadiel AirPods 4, ktoré prišli v dvoch rôznych verziách a aktualizáciu AirPods Max. Novinkám sa však nevyhol ani model AirPods Pro 2, ktorý dostal do vienka vylepšenia v podobe funkcií pre používateľov s problémami so sluchom. Gigant z Cupertina však skúma aj ďalšie zdravotné vychytávky.

V kandidátskej verzii očakávaného systému iOS 18  sa totiž nachádzajú kódy, ktoré poukazujú na pridanie zdravotných funkcií do svojich bezdrôtových slúchadiel. S novým objavom dorazil ako prvý portál 9to5Mac po tom, čo Apple uvoľnil nové verzie systémov hneď po konferencii It’s Glowtime.

Apple chystá zdravotné funkcie pre svoje slúchadlá

Inovácie by sa mali objaviť konkrétne v modeloch AirPods Pro 3 a Powerbeats Pro novej generácie. Tento krok signalizuje značné posilnenie Apple v oblasti zdravotnej technológie aj mimo hodiniek Apple Watch, ktoré zastupujú hlavnú úlohu v tejto kategórii.

AirPods Pro 2
Zdroj: YouTube / Mark Spurrell / Max Tech (úprava redakcie)

Podrobnosti uniknuté v kóde iOS 18.0 RC naznačujú, že Apple pracuje na integrácii snímača tepovej frekvencie priamo do slúchadiel. Táto novinka by umožnila užívateľom monitorovať ich srdcovú frekvenciu počas fyzickej aktivity a automaticky odosielať tieto dáta do aplikácie Zdravie.

Nový zdravotný senzor však nebude exkluzívny len pre AirPods Pro 3. Podobný snímač by sa mal objaviť aj v pripravovaných Powerbeats Pro.

AirPods Pro 3 a Powerbeats Pro 2 prídu v roku 2025

Apple plánuje v súvislosti s pridaním zdravotných funkcií upraviť aj dizajn a čipovú sadu AirPods Pro 3. Zatiaľ však nie je jasné, či sa nového prémiového modelu dočkáme skôr ako Powerbeats Pro 2 alebo budú oba modely oznámené súčasne.

Powerbeats Pro 2
Zdroj: 9to5Mac

Od očakávaného predstavenia nás síce stále delí približne rok, no očakávania sú vysoké. Integrácia zdravotného senzoru do AirPods Pro 3 posilní postavenie firmy v technologickom priemysle. Zatiaľ si však musíme vystačiť so súčasným modelom AirPods Pro 2. Ide o vynikajúce slúchadlá, ktoré si dnes môžete kúpiť už za 221,9 € s DPH (namiesto 279 €).

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Návod: Ako urobiť na iPhone z Live Photo video?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -