Legendárna mobilná hra Flappy Bird, ktorá očarila milióny hráčov svojim jednoduchým spracovaním a vysokou úrovňou náročnosti, sa chystá na svoj veľký návrat. Podľa nedávnych správ z webovej stránky projektu sa tento fenomén, ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta v roku 2013, pozrie opäť na jablkové smartfóny. Reštart naviac prinesie nové postavy a herné režimy.

Hra Flappy Bird, ktorá zaznamenala bleskový úspech s desiatkami miliónov stiahnutí, bola neočakávane stiahnutá z App Store v roku 2014. Jej tvorca, Dong Nguyen sa rozhodol pre takýto krok, pretože považoval hru za príliš návykovú a ťažko znášal nežiaducu slávu a mediálnu pozornosť. Napriek tomu sa však dočkáme jej opätovného príchodu.

Flappy Bird sa vráti na iOS vo veľkom štýle

V hre hráči klikaním navigovali malého vtáčika cez prekážky v podobe zelených rúrok, s cieľom dosiahnuť čo najvyššie skóre bez zrážky. V nižšie uvedenom videu sa môžete pozrieť, čo prinesie očakávaný reboot.

Po desaťročí sľubuje pripravovaná obnova hry viacero noviniek, vrátane nových postáv a režimov. Novinkou bude napríklad režim, kde hráči strieľajú vtáčika cez basketbalové koše.

Reštartovaná verzia Flappy Bird bude obnovená nielen na webových platformách, ale aj ako natívna aplikácia pre iOS a Android s cieľovým dátumom vydania v roku 2025.

Za obnovou hry stojí skupina označujúca sa ako „Flappy Bird Foundation“. Táto organizácia, zložená z nového tímu vášnivých fanúšikov tvrdí, že získala oficiálne práva na ochrannú známku Flappy Bird. Uvidíme ako to dopadne a kedy sa hra dočká oficiálneho príchodu.

Prečítajte si tiež  Známa strategická séria sa vracia na iPhone. V App Store sa už čoskoro objaví Total War: Empire

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJFlappy Bird
Tomáš Varga
Redaktor a autor obsahu na svetapple.sk, no hlavne veľký fanúšik firmy Apple a jej ideológie. Okrem noviniek z jablkového sveta patrí medzi moje záujmy aj videoherná sféra, hudba a cestovanie.