Netflix nedávno oznámil, že jeho aplikácia prestane fungovať na zariadeniach s operačným systémom iOS 16 a iPadOS 17, ktorý vyšiel po prvýkrát v roku 2022. Tento krok prichádza po tom, čo spoločnosť ukončila podporu pre tretiu generáciu Apple TV. Zdá sa, že Netflix sa sústreďuje na novšie technológie a operačné systémy.

Ktorých zariadení sa týka ukončenie podpory Netflixu? 

Zariadenia, ktoré nemôžu byť aktualizované na novšiu verziu operačného systému iOS 17, respektíve iPadOS 17 a tým pádom stratia prístup k najnovšej verzii aplikácie Netflix sú:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPad 5 (2017)
  • iPad Pro 1. generácie

Čo to znamená pre používateľov?

Ak vlastníte jedno z týchto zariadení, možno ste už dostali upozornenie: „Aktualizovali sme aplikáciu Netflix! Ak chcete používať najnovšiu verziu, nainštalujte si iOS 17 alebo novší.“ Momentálne môžete toto upozornenie ignorovať, ale v blízkej budúcnosti sa pravdepodobne stane, že vám aplikácia úplne prestane fungovať.

Jediným riešením je v tomto prípade prechod na novšiu verziu operačného systému iOS, alebo pokiaľ takúto možnosť nemáte, tak prechod na novší model iPhonu. iOS 17 aj iOS 18 podporujú všetky iPhony od modelov: iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.

Bezpečnosť a funkčnosť na prvom mieste

Do pozornosti tiež dávame, že aktualizácie aplikácií neprinášajú len nové funkcie, ale aj opravy chýb a bezpečnostné záplaty. Používanie zastaralých verzií môže vystaviť vaše zariadenie rizikám a takisto znižovať celkový používateľský zážitok. Aj preto je dôležité sledovať tieto zmeny a pokiaľ je možnosť, tak si apky či zariadenia aktualizovať.

Netflix sa rozhodol ukončiť podporu pre iPhony a iPady so systémom iOS 16. Čo to znamená pre používateľov starších zariadení a prečo by ste mali zbystriť pozornosť?

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 100 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Aktuálne: Ozbrojený muž drží v amsterdamskom Apple Store rukojemníkov!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.