Verte alebo nie, mnohí používatelia zariadení s operačným systémom Android potichu túžia po niektorých veciach, ktoré považujeme na našich iOS zariadeniach za absolútnu samozrejmosť a dokonca si to niektorí z nich aj priznajú. Pekným príkladom môže byť funkcia, ktorá synchronizuje notifikácie naprieč všetkých iOS či iPadOS zariadeniami.

Ako však informuje Mishaal Rahmaa z Android Authority, už čoskoro by sa v tomto smere mohla karta obrátiť. Google totiž tento nedostatok poznal a preto sa na ňom rozhodol zapracovať. Spoločnosť má už teraz testovať dlho očakávanú funkciu synchornizácie notifikácií v prvej beta verzii operačného systému Android 15.

Čo to znamená pre nás, používateľov?

Ako som už napísal v úvode, v podstate ide o funkciu, ktorú majitelia Apple zariadení považujú už roky za samozrejmosť. Možno poznáte aj vy situácie, kedy zrušíte notifikáciu na svojom iPhone a tá automaticky zmizne aj z iPadu či iného Apple zariadenia prihláseného ku vášmu Apple účtu.

Nevyrušujú vás žiadne duplicitné upozornenia, ktoré je treba na každom zariadení deaktivvoať separátne, čo môže byť v praxi dosť otravné. Mnohí majitelia Androidov však ešte ani dnes nemajú v tomto smere na výber.

Pre koho bude táto novinka k dispozícii? 

Hoci táto správa určite potešila obrovské množstvo Android používateľov, ešte stále tu nie je žiaden priestor na predčasnú radosť. Podľa portálu Gsmarena totiž nie je isté, či sa táto funkcia dostane už do Androidu 15 alebo až do neskoršej verzie systému.

Dôležité však je, že ak príde, nemala by byť exkluzívna len pre Pixel zariadenia, ale dostupná pre všetky Androidy, čo je obrovský benefit.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Netflix pripravuje funkciu „Shuffle Play“. Príde už tento rok
Môže ťa zaujímať
- Reklama -