Uvedenie série iPhone 16 prinieslo nové opravárenské príručky, v ktorých sa Apple venoval všetkým modelom. Gigant z Cupertina už niekoľko rokov prevádzkuje podpornú webovú stránku pre opravu zariadení, kde sa môžu používatelia dočítať nie len o užitočných radách ale dokonca majú aj prístup ku kompletným manuálom pre opravu.

Apple sa týmto krokom snaží poskytnúť technické pokyny pre výmenu originálnych dielov pre takmer všetky zariadenia zo svojej ponuky. Informácie sú zamerané na individuálne techniky pre používateľov, ktorí disponujú potrebnými znalosťami a nástrojmi pre opravy elektroniky.

Opraviť iPhone 16 bude omnoho ľahšie

Kalifornská spoločnosť poznamenala, že oprava nových modelov v porovnaní s ich predchodcami je ľahšia. Novinka pre modely iPhone 16 a iPhone 16 Plus spočíva v jednoduchšom procese výmeny batérie. Apple pri nich zaviedol metódu elektrického odstránenia batérie a podrobne opisuje jednotlivé kroky v samostatnom dokumente podpory.

iPhone 16 Teardown
Zdroj: iFixit

Zaujímavosťou je použitie 9-voltových batérií a svoriek na odstránenie lepidla, ktoré drží batériu na mieste. Tento proces však nie je aplikovateľný na modely iPhone 16 Pro a 16 Pro Max. Pri nich Apple aj naďalej používa tradičné lepiace jazýčky.

Spoločnosť Apple tiež zdôrazňuje, že všetky opravy batérie vyžadujú špeciálne vybavenie, vrátane lisu na batérie iPhonu. To znamená, že náklady na potrebné nástroje a originálne komponenty robia domáce opravy takmer rovnako drahé ako tie v autorizovaných servisoch.

Ak však plánujete opravu viacerých zariadení súčasne, či nebodaj chcete rozbehnúť biznis s opravami, môže sa vám to oplatiť. Apple ale týmto krokom skôr naznačuje, že poskytnuté návody sú primárne určené pre nezávislé servisy.

iPhone 16 Pro
Zdroj: YouTube / REWA technology

Okrem praktickej príručky ponúkajú manuály aj exkluzívny pohľad do vnútornej štruktúry týchto nových zariadení, čo je často vidieť iba pri ich demontáži. Napríklad iPhone 16 Pro má teraz kovový kryt batérie. Táto zmena bola prijatá z dôvodov lepšieho odvodu tepla, a oba Pro modely sú vybavené novou štruktúrou krytu, ktorá tiež napomáha lepšiemu chladeniu.

Ak sa chcete dozvedieť viac o čerstvo predstavených modeloch z radu iPhone 16, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme zhrnuli všetky podstatné novinky, ktoré prináša.

Prečítajte si tiež  Máte iPhone? S týmto si zjednodušíte život a v konečnom dôsledku aj ušetríte peniaze

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -