Nedávne uvedenie modelového radu iPhone 16 a nových hodiniek Apple Watch Series 10 spolu so slúchadlami AirPods 4 prinieslo očakávané osvieženie do radov jablkových produktov. To však nie je všetko, čo si Apple na jeseň pre svojich zákazníkov prichystal.

Už čoskoro sa dočkáme ďalších prídavkov, ktoré budú z veľkej časti zastúpené počítačmi Mac. Apple má v pláne zaviesť do nových modelov okrem čipu M4 aj niekoľko ďalších zmien, vďaka ktorým sa počítače stanú ešte pokročilejšie. Nižšie sme zhrnuli hlavné novinky, ktoré od nových Macov očakávame.

Nový štandard v podobe 16 GB RAM

Veľkou zmenou pre počítače Mac s čipom M4 bude štandardizácia 16 GB RAM, čo je podstatný skok oproti doterajším 8 GB RAM. Táto hodnota predstavuje základ pre modely Macov už neuveriteľných 8 rokov. Apple si tak konečne povedal, že je čas posunúť sa ďalej.

Apple Silicon M4
Zdroj: Apple

Tento krok je reakciou na stúpajúce nároky na pamäť pri používaní aplikácií Apple Intelligence. Práve z tohoto dôvodu bol čip uvedený už pred niekoľkými mesiacmi pre najnovšie modely iPadu Pro.

Redizajn pre Mac mini

Najmenšieho figuranta ponuky počítačov Mac čakajú najväčšie zmeny za posledných 14 rokov. Mac mini dostane okrem výkonnostnej injekcie aj nový kompaktnejší dizajn, ktorým by sa mal priblížiť rozmerom Apple TV.

Zmeny sa udejú aj v konektivite, keďže Apple plánuje odstránenie zastaraných USB-A portov. Tie chce nahradiť dodatočnými portami USB-C, čo by malo kompenzovať zmeny v pripojení. Nový dizajn by mohol byť lacnejší na výrobu, čo by Apple mohol využiť na zníženie vstupnej ceny alebo aspoň na jej udržanie navzdory inováciám.

Koncept Mac mini redizajn
Zdroj: Apple

Magic príslušenstvo s USB-C

Ďalšou novinkou by mala byť očakávaná aktualizácia myši Magic Mouse, klávesnice Magic Keyboard a Magic Trackpadu. Všetky zariadenia budú vybavené USB-C konektorom, ktorý nahradí doterajší Lightning port.

Apple Magic príslušenstvo
Zdroj: Appleinsider

Základný MacBook Pro v novej farbe

Čo sa týka farieb, modely MacBookov Pro M3 Pro a M3 Max sú momentálne jediné, ktoré ponúkajú variant vo vesmírnej čiernej. Základným verziám ostala iba zaužívané farby Space Gray a Silver.

Tento rozdiel môže byť spôsobený skoršou prípravou základných modelov na distribúciu ešte pred vyššími modelmi. To by sa však s príchodom nových MacBookov malo zmeniť. Nová farebná možnosť by sa tak mala objaviť aj v rámci nižších verzií Pro.

MacBook Pro
Zdroj: Apple

Nadstavby čipov v podobe M4 Pro a M4 Max

Aby toho nebolo málo, Apple zatiaľ neuviedol na trh svoje výkonnejšie čipy M4 Pro a M4 Max, ktoré by mali byť založené na 3 nm procese spoločnosti TSMC. Tieto nadstavby sú očakávané v nových vyšších modeloch MacBook Pro ešte tento rok. Sľubujú zvýšený výkon a extrémnu rýchlosť, hoci konkrétne detaily o počte jadier zatiaľ nie sú známe.

Čip Apple Silicon M4
Zdroj: Apple

Apple zrejme plánuje ďalšiu konferenciu orientovanú na Mac a iPad na koniec októbra. To znamená, že nové zariadenia by sa k prvým používateľom mohli dostať už v novembri. Na ktorý z chystaných Macov si brúsite zuby vy? Podeľte sa s nami o komentár na Instagrame alebo na Facebooku.

Prečítajte si tiež  Nové počítače Mac s čipom M4 už klopú na dvere. Toto je dátum, kedy ich Apple predstaví

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -