Nedávne úniky z dodávateľského reťazca naznačujú, že sa spoločnosť Apple čoraz viac zameriava na vývoj nového inteligentného domáceho zariadenia. Revolučný robot by mal priniesť nový spôsob, akým ovládame naše domácnosti a komunikujeme s jablkovými zariadeniami.

Novinka, ktorá je momentálne známa pod interným označením „HomeAccessory“, by mala priniesť nový štandard pre platformy HomeKit a Matter. Podľa únikov by mohla táto vychytávka prísť sôr, ako sme si mysleli.

Domáci robot od Apple sa stane realitou

Toto zariadenie by malo dostať displej podobný iPadu, ktorý sa bude nachádzať na robotickom ramene. Analytické predpoklady však poukazujú na jeden zásadný rozdiel a tým je štvorcový displej. Tento dizajnový prvok by mal odlišiť nový produkt od obdĺžnikových displejov, ktoré sú typické pre tablety.

Hoci zatiaľ nie je potvrdené, či štvorcový dizajn prejde do finálnej verzie produktu, prítomnosť takéhoto displeja by dodala novinke unikátny charakter.

iPad s robotickou rukou
Zdroj: DALL-E (vytvorené za pomoci umelej inteligencie)

Okrem inovatívneho dizajnu by malo zariadenie obsahovať aj kameru na realizáciu videohovorov cez FaceTime, ako aj pokročilé senzory schopné rozpoznať gestá rúk z diaľky a identifikovať jednotlivých používateľov pre personalizované služby.

Tieto funkcie by mali zariadeniu umožniť nielen spustiť aplikácie a prehrávať médiá, ale aj slúžiť ako prijímač AirPlay, podobne ako v prípade reproduktorov HomePod.

Apple robotické zariadenie
Zdroj: MacRumors

Podľa informácií od portálu MacRumors sa v backendovom kóde Apple objavili zmienky o novom zariadení pre domácnosť, čo potvrdzuje domnienky o spomínanom robotovi. Systémový software by mal byť založený na tvOS, podobne ako je to pri HomePodoch.

Hlavným rozdielom však bude, že nový produkt bude vybavený čipom A18, čo naznačuje blížiaci sa dátum uvedenia na trh. Práve vďaka tomuto čipu by mal robot ovládať pokročilé schopnosti umelej inteligencie, ktoré prinesie platforma Apple Intelligence. Nechajme sa prekvapiť, čo Apple skrýva za týmto tajomným zariadením a aké novinky prinesie.

Prečítajte si tiež  Apple chce vykopnúť dvere do sveta robotiky. Návrhov na nové zariadenie je hneď niekoľko

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -