Spoločnosť Apple vyrába jedny z najtrvácnejších smartfónov na svete, čo krásne odzrkadľuje posledný prieskum analytikov zo spoločnosti CIRP, o ktorom informoval zahraničný portál Appleinsider. Výskumníci sa konkrétne zamerali na to, ako často meníme naše iOS zariadenia za nové v porovnaní s používateľmi Androidov. Výsledky sú šokujúce.

Podľa tejto štúdie sa ukázalo, že viac ako tretina ľudí, ktorí si kúpia nový iPhone s týmto zariadením zostanú minimálne tri roky bez nutnosti výmeny za nový model. Zaujímavé je tiež to, že tento počet sa medziročne zvýšil až o 4 %, čo nie je zanedbateľné číslo. Kým v roku 2023 používali zákazníci jeden model dlhšie ako tri roky, v roku 2024 je to až 32 % ľudí.

Majitelia Androidov striedajú svoje zariadenia častejšie

Pokiaľ si tieto dáta porovnáme s tými, ktoré sa podarilo zaznamenať pri majiteľoch smartfónov s operačným systémom Android, zistíme, že tu vzniká obrovský rozdiel.

Majitelia Androidov si totiž aj v roku 2023 aj v roku 2024 svoje zariadenia nechávali dlhšie ako tri roky len v 21 % prípadoch. Alarmujúci je navyše aj údaj, že až 57 % zákazníkov nevydrží s jedným Androidom dlhšie ako 2 roky. Pri iPhone je to iba 34 %!

ako často meníme iPhone
Zdroj: CIRP

Ak sa teraz pýtate, prečo sa to deje, odpoveďou je špičkový Apple ekosystém a hlavne dlhoročná podpora starších zariadení. Najnovší operačný systém iOS 18 dnes nainštalujete ešte aj na iPhone XS z roku 2018, čo mnohých majiteľov tohto modelu nemotivuje ku tomu, aby prešli na posledný iPhone 16.

Do komentára na sociálnych sieťach Facebook a Instagram nám napíšte, ako často meníte svoj iPhone za nový vy. Sme zvedaví na všetky vaše postrehy a názory.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple Watch "Pride" pre rok 2024 predstavené. Dočkali sme sa nového remienka, ciferníka aj pozadí
Môže ťa zaujímať
- Reklama -