Spoločnosť Apple pred niekoľkými mesiacmi predstavila po boku iPadov Pro s čipom M4 aj novú Magic Keyboard. Napriek tomu už pracuje na novej generácii klávesnice, ktorú predstaví začiatkom budúceho roka.

Podľa známeho analytika Marka Gurmana z agentúry Bloomberg bude klávesnica venovaná 11″ a 13″ modelom iPadu Air. Novinka by mala zahrnúť niektoré funkcie, ktoré boli uvedené v najnovšej klávesnici Magic Keyboard pre iPad Pro. Prinesie však aj určité obmedzenia.

iPad Air dostane vlastnú klávesnicu Magic Keyboard

Podľa Gurmana bude nová klávesnica pre iPad Air nielen tenšia a ľahšia, ale bude aj vybavená hliníkovou opierkou na dlane. Táto novinka bude mať na starosti zvyšenie komfortu pri dlhodobom používaní.

Ďalšou zaujímavou vychytávkou bude väčší sklenený trackpad, ktorý poskytne lepšiu odozvu a presnosť pri navigácii. Okrem toho sa môžeme tešiť na rad funkčných klávesov, ktoré umožnia rýchlejšie ovládanie základných nastavení ako je jas displeja či hlasitosť.

Apple Magic Keyboard
Zdroj: Apple (úprava redakcie)

Je možné, že táto klávesnica bude určená ako pre súčasné, tak aj pre budúce modely iPadu Air. Budúce modely iPadu Air, označené kódmi J607 a J637, sa totiž zameriavajú predovšetkým na vnútorné vylepšenia. Vonkajší dizajn by teda mal ostať nezmenený a tým pádom bude klávesnica kompatibilná s oboma generáciami.

Aktuálne modely iPad Air, ktoré boli predstavené v máji tohto roka, sú vybavené čipom M2 a predstavujú významný skok výkonu oproti svojim predchodcom. V tomto trende chce Kalifornská spoločnosť pokračovať a preto môžeme v nasledujúcich verziách očakávať čip M3. Premiéru môže mať začiatkom roka 2025.

Prečítajte si tiež  Apple pracuje na novej klávesnici Magic Keyboard. Bude dostupná aj pre lacnejšie iPady

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 900 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -