Spoločnosť Apple sa pred štyrmi rokmi postarala o uvedenie svojho inteligentného reproduktora HomePod mini, ktorý bol predstavený na špeciálnom podujatí „Hi, Speed“ spoločne s radom iPhone 12.

Tento šikovný repráčik predstavoval cenovo dostupnejšiu alternatívu k pôvodnému HomePodu, ktorý sa očakávanej popularity nikdy nedočkal. Naopak jeho menší a lacnejší kolega zo svojho postavenia v ponuke ťaží do dnešných dní. Po štyroch rokoch je však najvyšší čas na aktualizáciu.

HomePod mini ponúka veľa muziky za málo peňazí

Tento kompaktný inteligentný reproduktor poskytuje na svoju veľkosť až prekvapivo kvalitný zvuk. Okrem toho poteší aj možnosť hlasového ovládania prostredníctvom Siri a integrácia so systémom inteligentnej domácnosti HomeKit.

Napriek nižšej cene v porovnaní s väčším HomePodom, aj tento model poskytuje užitočné funkcie. Apple v ňom zahrnul podporu pre 18 W napájacie adaptéry a neskôr v systéme audioOS 16.3 aktivoval aj teplotné a vlhkostné senzory.

HomePod mini
Zdroj: SvetApple

Kedy sa dočkáme HomePodu mini 2? 

Analytické predpoklady a informácie z dodávateľského reťazca naznačovali, že masová výroba HomePodu mini 2 mala odštartovať v druhej polovici tohto roka. V posledných mesiacoch ale nevyšli na povrch žiadne nové správy od dôveryhodných zdrojov, takže dátum predstavenia ostáva nejasný.

Hoci zatiaľ neboli oficiálne ohlásené žiadne konkrétne vylepšenia, nový reproduktor zrejme dostane nový čip série S pre vylepšený zvukový výkon. Nemala by chýbať ani druhá generácia čipu Ultra Wideband pre rýchlejšie a efektívnejšie Handoff pripojenie.

HomePod mini vo farbe Midnight
Zdroj: Apple (úprava redakcie)

HomePod mini 2 by sa mohol ukázať pravdepodobne v prvej polovici budúceho roka. Príležitosť pre jeho predstavenie by mohla nastať aj na očakávanom jesennom  podujatí, avšak tu sa chce Apple venovať hlavne Macom a iPadom. Hoci je čas jeho príchodu zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, určite sa máme na čo tešiť.

Prečítajte si tiež  HomePod s dotykovým displejom príde čoskoro. Odhalil ho tvOS 18

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -