Vývoj technológií nezastavíš a každý nám dá určite za pravdu, že za posledných 20 rokov došlo ku obrovským zmenám, ktoré zásadne zmenili a hlavne zjednodušili spôsob, pomocou ktorého komunikujeme s našim okolím.

Dnes sa pozrieme na video, o ktoré sa postaral šikovný tvorca Nick Ackerman. Do porovnania sa mu podarilo dostať dva smartfóny, ktoré medzi sebou delí poriadne dlhá doba. Ide konkrétne o iPhone 2G z roku 2007, ktorý Apple predstavil ako úplne prvý v histórii a potom najnovší iPhone 16 Pro Max z roku 2024, ktorý je označovaný za aktuálnu vlajkovú loď.

Displej v iPhone 16 Pro Max má dvojnásobnú uhlopriečku 

Na samotnom videu uvidíte nie len to, ako sa za uplynulý čas zmenil dizajn, funkcie a tvary zariadenia. Zaujímavé je tiež to, o koľko posledná generácia iPhonu v tej najväčšej a najdrahšej verzii vlastne narástla.

Kým prvý iPhone ponúkal iba 3,5″ LCD displej s relatívne nízkym rozlíšením, iPhone 16 Pro Max má dvojnásobne väčší 6,9″ OLED displej s rozlíšením až 2868 x 1320 px. Taktiež je doplnený o funkcie ako su Always-on a ProMotion (120 Hz).

A aj keď je medzi jednotlivými zariadeniami priepastný rozdiel a mladšie ročníky sa možno po zhliadnutí videa nižšie budú chytať za hlavy, ako sme tak malé telefóny vôbec mohli používať, jedna vec je na celom tomto vývoji fascinujúca.

Prvý iPhone bol legenda a viaceré funkcie a riešenia sa nezmenili 

Aj keď uplynulo neuveriteľných 17 rokov od chvíle, kedy Steve Jobs vystúpil na pódium a predstavil prvý iPhone 2G, tieto zariadenia majú stále množstvo spoločných prvkov a riešení, ktoré sa ani za tak dlhú dobu vo svojej podstate nezmenili, len majú možno trochu iný dizajn, iné zobrazenie.

Do komentára na sociálnej sieti Facebook alebo Instagram nám napíšte, ktorý iPhone bol váš prvý a v ktorom roku ste ho začali používať. V mojom prípade to bol iPhone 3GS, ku ktorému som sa po prvýkrát dostal začiatkom roka 2010.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Kúpte si MacBook Air M1 po zľave za výbornú cenu. Najlacnejší model je paradoxne najlepší pre väčšinu používateľov
Môže ťa zaujímať
- Reklama -