Pravdepodobne nie sme prví ani poslední, ktorí si užívajú dizajn, ktorý nám ponúka Apple. Popravde, práve to je jedna z vecí, prečo sme značke verní asi všetci v redakcií. Nejde totiž len o to, ako produkt funguje, ale aj o to, ako celý produkt vyzerá. A iPhone vyzerá fantasticky. 

iPhone s novým dizajnom až v oku 2017!

Dizajn poslednej generácie 6/6S nesadol úplne každému a iPhone 7 príde s dizajnom, ktorý bude iPhonu 6/6S veľmi podobný, hoci sme to nepredpokladali. Úplne nový dizajn nepríde teda tento rok ako sme si mysleli, ale podľa analytika Ming-Chi Kua, ktorý je uznávaný vo svojom obore až budúci rok, teda 2017!

Táto informácia vyzerá pomerne zvláštne a popravde asi by sme jej neverili ani my, pokiaľ by s ňou neprišiel práve uznávaný analytik Ming-Chi Kuo. Ten pôsobí v agentúre KGI a s odvolaním na svoje spoľahlivé zdroje priamo z Apple dnes tvrdí, že Apple príde s celkom novým dizajnom až v roku 2017. A teraz pozor, bude to dizajn vychádzajúci z iPhonu 4!

Znamená to teda, že sa dočkáme skleneného tela a kovového rámčeku. Podľa Kua by sme sa dokonca mohli dočkať aj zaobleného AMOLED displeja. Ako sa ale bude volať nový iPhone zatiaľ netušíme. Niekto by mohol tvrdiť, že pôjde o iPhone 7S ale takéto niečo je veľmi nepravdepodobné.

Prečo? Hlavný dôvod je ten, že Apple pri „S“-kových modeloch vždy len mierne upraví súčasný dizajn daného produktu, nikdy nepredstavuje celkom nový dizajn. To teda znamená, že iPhone predstavený v roku 2017 so skelneným telom nebude iPhone 7S.

iPhone 7 - svetapple.sk

Napadá nás teda to, že by mohlo ísť o iPhone 8, 7-mičkový model by teda nemal svoje „S“-ko. Na druhú stranu by ale mohlo ísť aj o úplne nový názov. Každému je asi jasné, že sa iPhone nebude môcť označovať číselne tak, ako tak ako v súčasnosti. Pri 27. generácií by to bolo jednoducho divné.

Apple by teda mohlo v roku 2017 predstaviť celkom nový, revolučný iPhone, ktorý by priniesol napríklad názov Pro, čo by pri pohľade na súčasnú produktovú líniu dávalo zmysel.

A to nie je všetko! Ming-Chi Kuo nám prezradil ešte jednu veľmi zaujímavú informáciu. Prezradil nám, že väčší model Plus s novým dizajnom ponúkne ešte väčší displej ako dnes. Bude to 5,8″ čo je naozaj obrovská plocha. Netreba sa ale obávať, že by telefón narástol, práve naopak.

Prečítajte si tiež  iPhone 7 by mohol mať technológiu, ktorú by ocenil každý z nás!

Telo bude menšie, čo znamená, že by sa mal stratiť zbytočný priestor na vrchnej a spodnej strane iPhonu kde nájdeme slúchadlo a Touch ID. Telefón teda dostane väčší displej a tiež pohodlnejšie ovládanie. Je sa teda načo tešiť. Dúfajme, že sa predpovede stanú skutočnsoťou!

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.