iPhone 8 a iPhone 8 už je v celosvetovom predaji a ku nám sa obe jablkové novinky dostanú už 29. septembra. Príde nám na mieste informovať vás o tom, koľko by mohla stáť výmena zadného skleneného tela, ktorá je asi najväčším dizajnovým lákadlom avšak môže byť aj veľkým problémom v prípade, že sa rozbije. Vďaka programu AppleCare + vieme, koľko to všetko asi bude stáť.

Apple Care+

Pokiaľ sleduješ nejaký ten rok Apple, pravdepodobne vieš aj to, že v niektorých krajinách ponúka aj predĺženú záruku a servisný balíček Apple Care +, vďaka ktorému môžu zákazníci reklamovať svoje telefóny aj po 2 rokoch (v zahraničí platí záruka na telefón len 1 rok) a hlavne v prípade poškodenia neplatia astronomické čiastky za opravy. Program umožňuje 2 krát vymeniť obrazovku a tiež 2 krát opraviť iné poškodenia za veľmi výhodné ceny. AppleCare + tento rok zdražel a my vieme prečo. iPhone 8, iPhone 8 Plus a ani iPhone X radšej nerozbíjaj. Bude to poriadne drahé.

Pokiaľ rozbiješ displej, Apple ti ho vymení za pomerne smiešnych $29. To je veľmi výhodná ponuka. Pokiaľ si však rozbiješ na svojom iPhone zadnú časť, bude ťa to stáť vrámci AppleCare + až $99. Znamená to teda, že pokiaľ si svoje opravy vyčerpáš, prípadne AppleCare + nebudeš mať (na Slovensku pravdepodobne nič takéto fungovať nebude) zaplatíš zhruba $350. To je neuveriteľný peniaz za zadnú časť telefónu. Ide v podstate o polovicu sumy za nový iPhone 8!

Apple tak využíva problém, ktorý bude pri novinke určite vznikať pomerne často a na zadnej časti poriadne zarobí. Nepôjde však asi ani tak o drahý náhradný diel ale skôr nutnosť rozobrať celý telefón, nakoľko sklenený zadok slúži zároveň ako šasi zariadenia. Samotný program AppleCare + stojí $129.

iPhone X

iPhone X stretol samozrejme rovnaký osud s tým, že to na tomto mieste bude ešte o čosi horšie. Program AppleCare + tu stojí o celých $70 viac a teda $199. Ceny za opravy sú pri tom rovnaké. $29 za displej a $99 za iné komponenty. Je viac ako pravdepodobné, že výmena na najdrahšom iPhone bude stáť najviac. Displej iba Apple stojí približne $80. Náhradný diel bude pre nás omnoho drahší + robota.

Odporúčame používať kryty. Ak sa ti iPhon rozbije, bude to naozaj veľký problém. Dávať viac ako 300 eur za výmenu čohokoľvek je už s prepáčením choré. Avšak toto je Apple a my si musíme zvykať. Škoda ln, že ten pekný dizajn budú musieť zakrývať škaredé, veľké plastové kryty.

Prečítajte si tiež  Recenzia Innocent Magic Glass: Antistatická ochrana zabezpečí, že ho nalepí úplne každý bez bubliniek

Crash test - svetapple.sk

 

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.