Dnes ráno Apple vydalo aktualizáciu svojho mobilného operačného systému iOS 12.4, ktorý je dostupný pre všetky podporované zariadenia a patrí medzi úplne posledné aktualizácie, ktoré tento operačný systém ešte dostane. My sme zachytili jeden pozitívny fakt.iOS 12.4. nám uvoľnil na iPhonoch X a XS až 1GB miesta.

Dobre vyladený…

Tento mobilný operačný systém je na iPhone mimoriadne dobre vyladený o čom sme sa presvedčili prakticky hneď po jeho inštalácii. Samozrejme aj predošlá verzia fungovala dobre. Dnes sme ale nový iOS 12.4. používali celý deň a skúšali rôzne úlohy a máme pocit, že telefón reaguje o čosi rýchlejšie.

Môže to byť iba dojem a reálne skúsenosti získame až z dlhodobého hľadiska ale na tomto názore sme sa zhodli hneď traja nezávislí používatelia. Pokiaľ ho teda niekto bude inštalovať kvôli novinkám, veľa toho nedostane. Samozrejme, čosi tu je. Prednosťou je skôr jeho stabilita a lepšia výdrž batérie.

iOS 12.4. nám uvoľnil na iPhonoch X a XS až 1GB miesta.

To čo nás ale mimoriadne potešilo bola práve správa úložiska po tom, ako sme skontrolovali. Do redakcie sme dostali totižto dotaz od používateľa, ktorý s aktualizáciou nebol celkom spokojný. Podľa jeho slov mu iOS 12.4. po aktualizácií zabral až 8,5GB miesta na iPhone XR (čo sa nám samozrejme zdalo dosť podozrivé, keďže aktualizácia mala sotva 750mb). Žiaľ iPhone XR sme v redakcii nemali a tak sme mohli reálne zmeny otestovať len na iPhone X, iPhone XS a iPhone XS Max. Výsledok nás ale prekvapil.

iOS 12.4. dostupná. Pozrite sa čo všetko prináša. - svetapple.sk
iOS 12.4. dostupná. Pozrite sa čo všetko prináša. – svetapple.sk

Na všetkých zariadeniach ubudol z kapacity minimálne 1GB a viac. Samozrejme nejde o hodnoty, ktoré sú pri dnešných 256GB iPhonov akokoľvek dôležité avšak aspoň trochu potešia. Nie každý má vrcholnú verziu a niektorí používatelia so 64GB iPhonmi môžu mať problémy.

Takýto voľný gigabajt doslova za nič určite príde vhod. Na obrázkoch nižšie môžete vidieť reálne hodnoty z iPhonu XS 256GB. Napokon nám prekvapený čitateľ napísal do redakcie o niekoľko hodín neskôr, že sa mu hodnoty vrátili do normálu. Takouto náhodou sme teda zistili, že nový systém šetrí pomerne dosť miesta. Už ste ho nainštalovali?

iOS 12.4. nám uvoľnil na iPhonoch X a XS až 1GB miesta. - svetapple.sk
Hodnoty s operačným systémom iOS 12.3.1 (iPhone XS) – svetapple.sk
iOS 12.4. nám uvoľnil na iPhonoch X a XS až 1GB miesta. - svetapple.sk
Hodnoty s operačným systémom iOS 12.4. (iPhone XS) – svetapple.sk
Prečítajte si tiež  Poznáme presné rozmery iPhonu 8
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.