Apple myslí vždy na detaily. Preto je koniec koncov v technologickom svete také populárne. Na druhú stranu mu ale niekedy niečo unikne a potom to musí dodatočne doladiť. Dnes sa stalo niečo podobné. Apple vydalo prekvapivú aktualizáciu pre niektorých majiteľov Apple Watch Series 4.

Apple vydalo prekvapivú aktualizáciu pre niektorých majiteľov Apple Watch Series 4.

Pokiaľ nefungujete na platforme iOS, možno nie ste zvyknutí, že máte podporu aj na starších zariadeniach/ systémoch. Netvrdíme teraz, že Apple vylaďuje stariše iOS každý jeden deň. To vôbec nie. Na druhú stranu, keď sa vyskytne nejaký problém, chyba alebo čokoľvek, čo nevyhovuje používateľom, zvyčajne to dosť rýchlo odstráni. Spomeňme si napríklad na nedávnu aktualizáciu. Pred pár mesiacmi ju dostal aj iPhone 4S. Ide o zariadenie predstavené v roku 2011. Dnešný prípad možno nie je až taký extrémny, je ale veľmi príjemný.

Jablková spoločnosť vydala update systému pre hodinky, watchOS 5.3.2 pre Apple Watch Series 4. Pokiaľ sa pýtate, pre koho vlastne je, keď tieto hodinky už môžu mať WatchOS 6, odpoveď je jednoduchá. Pre najnovšiu generáciu systému na hodinkách ju potrebujete mať aj na vašom iPhone. Bavíme sa teda o iOS 13. Ako už ale iste viete, niekedy to jednoducho nejde a na staršom iPhone 6 už nenainštalujete túto generáciu iOS. Presne preto prichádza aktualizácia 5.3.2 pre používateľskú základňu ľudí, ktorý fungujú takýmto spôsobom.

Je veľmi zložité polemizovať, koľko ich na svete je. Predsa len telefón je už dnes dosť zastaralý a Series 4, relatívne nový produkt. Na druhú stranu možno ale existujú ľudia, ktorým aj iPhone 6 vyhovuje a nepotrebujú ho vymeniť. V podstate sa tomu ani nečudujeme. Ide o výkonné a kompaktné zariadenie, ktoré má všetko preto aby s ním bol používateľ spokojný. Dokonca aj v roku 2019 aj keď bolo predstavené ešte v roku 2014. Predsa len je tu aj kvalitný fotoaparát, Apple Pay, stále relatívne slušne výkonný procesor a podobne. Podporu iOS 13 nedostal kvôli nedostatočnej pamäti RAM. Tým však trochu trpia aj samotné hodinky. Presne preto prichádza aktualizácia.

Ide hlavne o vašu bezpečnosť

Čo je prioritnou funkciou WatchOS 5.3.2? Odpoveď je bezpečnosť. Vrámci WatchOS 6 pridala jablková spoločnosť omnoho prepracovanejšie bezpečnostné prvky do systému pre hodinky. Je tu menšie riziko toho, že vás niekto napadne alebo zneužije vaše dáta. No a keďže WatchOS 6 má tieto vylepšenia a niektorí majitelia ich jednoducho mať nemôžu, prichádza WatchOS 5.3.2. Aktualizácia rieši ešte niekoľko drobných problémov. Bavíme sa o veciach ako stabilita, rýchlosť, výdž batérie a podobne. V tomto smere ale zmenu zrejme nepostrehnete.

Prečítajte si tiež  Apple Watch by mohli ponúknuť vlastné obchody!
Apple Watch budú lepšie monitorovať náš spánok. - svetapple.sk



Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.