iPhone 11 prišiel ako nástupca iPhonu XR a celkom nás prekvapil. Sami ho už vyše mesiaca testujeme a dnes vám prezradíme 4 hlavné dôvody, prečo je iPhone 11 skutočne dobrou voľbou za rozumné peniaze. Jeho kúpou určite nič nepokazíte. Poďme teda na to.

5Perfektný fotoaparát a nočný režim.

iPhone 11 a iPhone SE 2 sa postarajú o úspešný začiatok budúceho roka. - svetapple.sk
iPhone 11 má klasický širokouhlý fotoaparát a ultraširokouhlý fotoaparát – svetapple.sk

Začneme asi tým, čo vás bude najviac zaujímať. Je to dvojica fotoaparátov zasadená v matnom skle, ktorá nahradila jediný objektív tróniaci na zadnej strane modelu XR. V prvom rade tu máme základný širokouhlý, ktorý sa zas až tak moc nezmenil. Apple nám ale doprialo aj ultraširokouhlý objektív so 120 stupňovým efektom „rybieho oka“. Výsledky sú absolútne famózne a sme radi, že práve tento objektív neostal len výsadou prémiového modelu 11 Pro.

Okrem iného je tu dostupná aj technológia Deep Fusion, ktorá vám zdokonalí detaily na vašich záberoch. Zabudnúť by sme samozrejme nemali ani na nočný režim (testovali a porovnávali sme ho v tomto článku). Ten Apple urobilo absolútne fantasticky. Ponúkne vám tak ako na modeli 11 Pro 2-4 sekundovú expozíciu, ak sa však nehýbete, zariadenie to zistí a expozícia sa natiahne pokojne aj na 10 sekúnd. Systém sa nesnaží silou-mocou urobiť z noci deň. Robí to pomerne prirodzene a príjemne. Výsledky vás určite prekvapia. Fotoaparát v iPhone 11 je jednoducho viac ako schopný.

3 hlavné dôvody, prečo je iPhone 11 skutočne rozumnou voľbou za dobré peniaze.
Fotoaparáty majú nádherné farby a perfektne dokážu zvýrazniť detaily – svetapple.sk

To isté by sme samozrejme nemali zabudnúť povedať aj o natáčaní videa. Môžete využívať to najvyššie rozlíšenie 4K. Pre ultraširokouhlý objektív je dostupná len softvérová stabilizácia (širokouhlý sa spolieha na optickú stabilizáciu). Podľa expertov je ale tak dobrá, že to ani nie je možné spoznať. Ak teda nie ste vyslovene fotograf a nepotrebujete aj dvojnásobný teleobjektív, iPhone 11 vám bude úplne stačiť. Zabudli sme spomenúť aj to, že vďaka dvom šošovkám funguje fantasticky aj režim portrét. Nebáli by sme sa ho dokonca označiť za lepší ako v iPhone XS a to už je čo povedať…

3 hlavné dôvody, prečo je iPhone 11 skutočne rozumnou voľbou za dobré peniaze.
Ultraširokouhlý objektív zachytí vášho domáceho miláčika v tých najroztomilejších záberoch – svetapple.sk
Späť
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.