Nové jablkové smartfóny majú fantastickú výdrž batérie. Ich akumulátory sú väčšia vďaka čomu vám na jedno nabitie vydržia bez problémov celý deň. Má to však celé ešte jednu výhodu. V iPhone 11/11 Pro bude mať batéria pravdepodobne dlhšiu životnosť.

2V iPhone 11/11 Pro bude mať batéria pravdepodobne dlhšiu životnosť.

V iPhone 11/11 Pro bude mať batéria pravdepodobne dlhšiu životnosť.

O tom akú úžasnú má výdrž batérie iPhone 11 Pro sme viac napísali v tomto článku. Na konci dňa, keď ide telefón na nabíjačku, poväčšine na ňom svieti 30%, čo je absolútne bezkonkurenčné číslo. Niečo podobné zažívame aj pri používaní iPhonu 11. Tu je síce akumulátor a aj výdrž o čosi slabšia, reálne ide ale o dosť zanedbateľný údaj. Ten v konečnom dôsledku aj tak hovorí o perfektnej, celodennej výdrži batérie. No a je to ešte lepšie. Práve vďaka väčšej kapacite bude akumulátor odolnejší a trvácnejší ako kedykoľvek pred tým. Všetko sa to skrýva v tom ako telefón používame.

Bavíme a predovšetkým o spôsobe nabíjania. Ako už asi viete, vášmu smartfónu nerobí práve dobre to, keď ho dávate nabíjať zásadne len vtedy, keď už má pod 20% a vyberáte ho zo siete, keď má rovných 100%. Vieme, že niekedy sa to ináč ani nedá, ale práve toto je tá správna cesta, akou si batériu v zariadení rýchlo opotrebujete a tá bude následkom vášho používania strácať na kapacite. Ak chcete predĺžiť jej životnosť bez toho aby ste do dvoch-troch rokov museli riešiť výmenu, nabíjajte ju vtedy keď má ešte o niečo viac ako 20% a vyberajte ju vtedy keď má 80% alebo ju aspoň nenechávajte hodiny naplno nabitú na 100%! Niečo podobné pekne znie ako teória avšak v praxi je to v podstate neuskutočniteľné.

Špeciálne nie vtedy, keď máte v ruke iPhone XS, ktorý sa vám už o 18:00 hodine poobede vybíja a vy potrebujete stále nejakú „šťavu“. V takomto prípade si nemôžete dovoliť nabíjanie do 80% a prakticky sa ani nedá vyhnúť pohybu v rezervných číslach. iPhone 11 a iPhone 11 Pro to ale zvládajú. iOS 13 vám dokonca pomôže.

Späť
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.