Dnes máme taký „štatistický deň“. Nakoľko Apple včera oznámilo finančné výsledky teraz tieto dáta spracovávame. Môžeme hovoriť bez problémov o tom, že v Cupertine zaznamenali úspešný koniec roka 2019. 3/4 tých, ktorí si kúpili Apple Watch boli ich prvými majiteľmi.

75% majiteľov Apple Watch nakupovalo zariadenie po prvý krát.

Najnovšie štatistiky, ktoré prezradila samotná spoločnosť Apple sú veľmi priaznivé. Oblasť „nositeľná elektronika, domácnosť a príslušenstvo“, do ktorej spadajú aj Apple Watch priniesla výnosy vo výške 10 miliard dolárov počas Q4 2019. Bolo to skoro raz toľko ako počas Q1 (január-marec) toho istého roku.

Jedná sa o absolútne rekordné čísla. Historicky po prvý krát dokonca táto položka prekonala počítače Mac. Tým sa podarilo vytvoriť tržby „len“ na úrovni 7,2 miliardy dolárov. Spadá sem samozrejme každý počítač z produktovej palety vrátane absolútne novinky, Macu Pro. Nie je to málo ale na ostatné produkty a sekcie sa to samozrejme nechytá…

Len tak pre zaujímavosť, celkové rekordné tržby Applu počas Q4 2019 boli na úrovni 91,8 miliardy dolárov. Môžeme si teda ľahko vypočítať, že Apple Watch, AirPods a Home Pod s príslušenstvom dokopy tvorili až 1/9 z nich. Tu ide o dosť slušné číslo.

Apple tiež zaznamenalo trend nárastu prvých majiteľov hodiniek Apple Watch. Hoci sú na trhu prakticky už od roku 2015, rozbiehali sa tu relatívne pomaly. Akonáhle sa ale dostali viac medzi ľudí, už to ide samo.

Každým rokom ich predaje rastú a ľudia o ne majú stále väčší a väčší záujem. Získavajú si úplne nových majiteľov. Počas Q4 2019 to bolo až 75% ľudí, ktorí nikdy pred tým Apple Watch nevlastnili. Oproti minulému roku ide o slušný nárast. Vtedy Apple zaznamenalo „len“ 70%. Podotýkame, že veľa z týchto používateľov prešlo na Apple Watch od konkurencie…

4 aplikácie pre Apple Watch na sledovanie spánku!
75% majiteľov Apple Watch nakupovalo zariadenie po prvý krát.

Táto tabuľka ukazuje, ako predaje tejto sekcie produktov počas roku 2019 postupne narastali

  • Q1 2019: 5,1 miliardy dolárov
  • Q2 2019: 5,5 miliardy dolárov
  • Q3 2019: 6,5 miliardy dolárov
  • Q4 2020: 10 miliárd dolárov

Ako môžete vidieť, majú neustále stúpajúcu tendenciu. Apple navyše v roku 2019 uviedlo na trh len Apple Watch Series 5, ktoré zas tak výraznú zmenu nepriniesli.

Omnoho väčších zmien by sme sa mali dočkať práve tento rok. Apple Watch Series 6 by mohli byť schopné odmerať krvný tlak ale tiež veľmi pokročilo sledovať našu spánkovú aktivitu. To či zmenia dizajn je stále vo hviezdach. Ich úspech môžeme byť ale značne väčší. Nechajme sa prekvapiť. Pre Apple budú inteligentné hodinky rovnako dôležitým produktom, ako je dnes iPhone. To je jasné už teraz…

Prečítajte si tiež  Rusi už nechcú Apple ani Samsung. Extrémne úspešné tu je Xiaomi a ďalšie značky
Apple Watch Series 5
75% majiteľov Apple Watch nakupovalo zariadenie po prvý krát.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.