Pokiaľ sa už neviete dočkať na marcové uvedenie iPhonu SE 2 na trh, pravdepodobne by ste mali počítať s tým, že sa jeho dodávka môže v prvých týždňoch značne skomplikovať. Výroba má začať už na budúci mesiac. Ohrozená by ale mohla byť práve kvôli vypuknutí nákazy koronavírusu v Číne. Informuje nás o tom renomovaný zdroj!

Ohrozí koronavírus výrobu iPhonu SE 2?

Mark Gurman z agentúry Bloomberg odkázal svetu, že pokiaľ sa ľudia tešia na nový iPhone SE 2, nemusia sa k nemu dostať tak rýchlo, ako možno očakávali. Dôvodom je stále rastúce nebezpečenstvo a ochorení na koronavírus, ktorý si celosvetovo vyžiadal už viac, ako 200 úmrtí pričom bolo do teraz ohlásených cez 8000 nakazených. Interaktívnu mapu s presnými dátami si môžete pozrieť tu.

Absolútne väčšina zariadení (minimálne zo začiatku) z tohto modelu bude vyrábaná v Číne. Postará sa o tom spoločnosť Foxconn a Pegatron. Prvý menovaný výrobca má svoje haly v meste Zhengzhou. Druhý potom neďaleko Šanghaja. V oboch prípadoch ide o vzdialenosť od epicentra choroby (mesta Wuhan) viac ako 500 kilometrov.

Napriek tomu sa ale epidémia šíri po celej Číne. To znamená, že táto vzdialenosť v podstate nie je až taká smerodajná. Koronavírus sa nachádza aj Šanghaji (128 nakazených) a tiež neďaleko Zhengzhou (v meste Mainland, 352 nakazených). Ostatní analytici v podstate s tvrdením Marka Gurmana súhlasia.

iphone se 2 inphographics
Ohrozí koronavírus výrobu iPhonu SE 2?

Foxconn monitoruje situáciu a dodržiava bezpečnostné opatrenia

Samozrejme ani jedna z oboch firiem nám neprezradila to, či bude alebo nebude vyrábať iPhone SE 2 v dopredu stanovenom termíne. Oficiálne totiž žiaden iPhone SE 2 ešte neexistuje, pretože ho nikto nepredstavil.

Pre firmy sa teda jedná o „veľké tajomstvo“. Napriek tomu už teraz vieme, že produkcia tohto „tajomstva“ má začať v treťom februárovom týždni, aby sa do predaja stihol produkt dostať ešte do konca marca (mesiac, v ktorom má byť oficiálne predstavený).

Foxconn ale médiám odkázal, že celú situáciu ohľadom koronavírusu veľmi podrobne sleduje a zvažuje, aké kroky vo výrobe zavedie. Podľa vyjadrenia sa snaží dodržiavať všetky bezpečnostné odporúčania aby eliminoval šance, že sa bude choroba rozširovať napríklad medzi zamestnancami a podobne. Zdravie človeka je predsa len v tomto prípade najväčšia hodnota, ktorú treba chrániť a na iPhone SE 2 až tak moc nezáleží. Tento prístup sa nám veľmi páči.

Ak sa teda tešíte na iPhone SE 2, skutočne nie je isté, či sa ho dočkáte včas alebo nie. V lepšom prípade sa môže stať, že na začiatku predaja budú chýbať niektoré verzie či už farebné alebo pamäťové. V horšom prípade sa potom môže stať, že budú milióny zariadení po celom svete.

Prečítajte si tiež  iPhone má pred sebou ťažké časy. Apple sa musí pripraviť.

Ako ale poznáme Apple výrobu spustí naplno akonáhle to bude možné a hlavne bezpečné. Čakanie teda určite nebude také dramatické. Očakáva sa, že záujem o túto novinku bude obrovský. Firma by mohla predať za prvý polrok 2020 až 20 miliónov kusov. Budete medzi majiteľmi?

iPhone SE 2: How it will look? We made renders.
Ohrozí koronavírus výrobu iPhonu SE 2?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.