Apple predstaví iPhone 9 (nazývaný aj ako iPhone SE 2), už v marci tohto roka. Môžeme hovoriť o tom, že sa teda zariadenia dočkáme relatívne skoro. Napriek tomu sa stále na internete objavú koncepty, ktoré ukazujú víziu toho, ako by mohol takýto telefón vyzerať. Ten posledný je relatívne vydarený.

Veľa roboty s ním nebolo

Netvrdíme, že urobiť podobné video je jednoduché. Po technickej stránke to nie je 2x náš obor. Tento podnadpis sa týkal predovšetkým dizajnu zariadenia na ňom, ktorý je v podstate totožný s dizajnom iPhonu 8 (až na to logo). Netreba ale vytváarať ilúziu toho, že si autor nedal dosť práce s týmto konceptom. Pravda je v tomto prípade taká, že už len jednoducho nemal čo viac pridať.

iPhone 9 alebo iPhone SE 2 (nazývajte si ho ako chcete) bude po vizuálne stránke skoro totožný, ako iPhone 8 z roku 2017. To ako by mohol vyzerať, keby sa do neho dostanú prvky z iPhonu 11 alebo 11 Pro sme naznačili v tomto koncepte. Nakoľko ale Apple drží toto zariadenie v tajnosti, skutočne je veľmi náročné povedať to, aký bude presne konečný dizajn. Nechajme sa prekvapiť.

To čo uť dnes ale vieme je napríklad použitie výkonného čipu Apple A13 Bionic. Ten nájdeme aj v aktuálne vrcholovom iPhone 11 Pro. Procesor bude spriahnutý s operačnou pamäťou RAM na úrovni 3 GB. Telefón by mal ponúknuť 64 GB a 128 GB pamúťovú verziu a 3 farebné prevedenia (video ukazuje až 4).

iPhone SE 2
Toto je koncept, ktorý ukazuje, ako bude vyzerať iPhone 9.

Cena bude veľmi príjemná, predstavený bude v marci

Cena tohto zariadenia by mala štartovať na úrovni 399$ až 449$ za základnú verziu. V Európe môžeme samozrejme v eurách rátať s o čosi vyššími sumami. Ak sa na tento telefón už tešíte, ešte väčšiu radosť vám asi spraví informácia, že dnes zamieril do skúšobnej výroby.

Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, na ostré výrobné linky príde už v tretí februároví týždeň. Predstavenie ako aj začiatok predaja by mal prísť koncom marca. Apple je s predpoveďami ohľadom záujmu veľmi pozitívne. U svojich dodávateľov si objednalo 30 miliónov kusov. Prvých 20 miliónov z tohto balíčka chce predať do prvej polovice roku 2020. Uvidíme, či sa to podarí. Čo hovoríte na koncept nižčie vy?

Toto je koncept, ktorý ukazuje, ako bude vyzerať iPhone 9.

Prečítajte si tiež  AirPods Pro 2. generácie dorazia s náložou noviniek. Takto budú vyzerať
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.