Používatelia populárnej emailovej aplikácie od Google sa dnes na platforme iOS dočkali aktualizácie. Tá opravuje drobné chyby a zlepšuje stabilitu. Okrem toho má po novom Gmail podporu skratiek hlasového asistenta Siri.

Aplikácia Gmail podporuje Siri

V Google neustále pracujú na tom, aby zdokonalovali svoje softvérové služby. V zásade sa im to celkom darí. Používatelia sa dočkávajú častých aktualizácii systému, ktoré im uľahčujú život a opravujú chyby, s ktorými sa občas musia stretávať. Najnovšie si vývojári vzali „na paškál“ Gmail.

Z appky odstránili nedostatky a pridali nové možnosti. Jednou z nich je aj spomínaná podpora pre skratky Siri. Vďaka tomu bude možné odosielať maily z vášho zariadenia jednoducho pomocou hlasových príkazov. Tie však nebudete môcť zadávať v našom jazyku ale povedzme len v angličtine. Pokiaľ však reč ovládate, nebude to žiaden problém.

Je to zatiaľ jediná funkcia, ktorú budete môcť vrámci skratiek a Gmailu využívať. Postupne by sme sa mohli dočkať aj ďalších. To nechajme na budúcnosť. Samotné skratky sa po prvýkrát objavili ešte v operačnom systéme, iOS 12 v roku 2018. Stále teda ide o relatívnu novinku, s ktorou vývojári ešte len začínajú.

Pokiaľ si chcete túto novú možnosť nastaviť aj pre váš Gmail, môžete tak urobiť priamo v appke od Googlu alebo potom pomocou stavanej aplikácii „Skratky“ v operačnom systéme iOS. Ak ešte túto appku nainštalovanú nemáte, môžete to zmeniť týmto preklikom do App Store. Čo poviete na novinku? Budete odosielať maily hlasovými povelmi? Dajte nám vedieť v komentároch.

Aplikácia Gmail pre iOS dostala aktualizáciu. Čo je nové?
Aplikácia Gmail pre iOS dostala aktualizáciu. Čo je nové?
Prečítajte si tiež  5 zaujímavých aplikácií, ktoré sú teraz zadarmo
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.