Apple sa minulý rok na septembrovej Keynote chválilo, že jej procesor Apple A13 Bionic, ktorý nájdeme v iPhone 11 Pro Max je vôbec najvýkonnejší mobilný čip na svete. Je to ale stále pravda? Pozrite sa na priame porovnanie v praxi s konkurentom, Samsungom Galaxy S20 Ultra.

iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy S20 Ultra technické parametre.

Samozrejme, že je vždycky iné to, čo udáva výrobca v dokumentoch a ako zariadenie funguje v praxi. Začneme Samsungom, ktorý v tomto smere na pohľad ťahá za tú lepšiu stranu povrazu.

Procesor Snapdragon 865 (USA) alebo Exynos 990 (Európa) je veľmi výkonný a v spolupráci s operačnou pamäťou 12 GB RAM dáva telefónu poriadnu dynamiku. Spomenúť by sme ešte aj to, že čip je vyrobený pomocou 7-nm výrobného procesu a na smartfóne môžeme vidieť bežať operačný systém Andorid 10.

iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy S20 Ultra.
iPhone 11 Pro Max vs. Samsung Galaxy S20 Ultra.

Na druhej strane máme potom súpera od Apple, ktorý má síce podobnú cenovku avšak po stránke papierového výkonu značne zaostáva. Určite nie je samotným procesorom. Apple A13 Bionic, je absolútna špička v obore a súboj s ním bude mať Samsung dosť náročný.

Hovoríme skôr o operačnej pamäti RAM, ktorá v tomto prípade činí iba 4 GB (3x menej ako má konkurent). Procesor je tak isto vyrábaný pomocou 7-nm výrobného procesu a na smartfóne bol počas testu spustený iOS 13.3.1.

Ako dopadol samotný test?

Len nedávno ste si mohli pozrieť to, ako vyzeralo priame porovnanie Samsungu Galaxy S20 Ultra a iPhonu 11 Pro Max v oblasti kamery. Ukázalo sa, že hoci technologicky jablkový smartfón nestačil, po stránke hlavných funkcii kamery (ktoré používa väčšina z nás) určite nezaostával. Podobne by to mohlo dopadnúť aj v tomto teste, čo myslíte?

Samotné rozhodnutie necháme na vás. V niektorých disciplínach sa totiž lepšie darilo jednému, v iných zase druhému. Do ktorého zariadenia by ste išli radšej vy a ktoré sa vám v teste zdalo rýchlejšie? Napíšte nám to do komentára pod týmto článkom. Budeme radi za každú jednu reakciu.

Prečítajte si tiež  iPhone vytláča Android z trhu!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.