Epidémia koronavírusu sa postupne rozširuje do sveta a prednedávnom zachvátila aj sever Talianska. Epicentrum sa nachádza v Číne, kde má Apple obrovské problémy, nie len s výrobou ale aj s predajom. Donedávna bola väčšina pobočiek Apple Store uzatvorená. Ako sa ale ukazuje, kompetentní rozhodli o otvorení 29 zo 42 obchodov.

Čínu stále ohrozuje koronavírus. Apple tu otvára 29 zo svojich 42 pobočiek.

Koronavírus sa neodzrkadľuje len na zdravotnom stave desiatok tisíc ľudí po celom svete. Ako sa ukazuje, má globálny dopad aj na ekonomiku mnohých firiem, medzi ktoré patr aj spoločnosť Apple.

Hoci sa urobili rôzne bezpečnostné a preventívne opatrenia, výroba produktov stále nebeží naplno (odhaduje sa asi na 30%) a tak isto sú zatvorené aj mnohé maloobchodné predajne v tejto krajine. V Číne donedávna fungoval hlavne Apple Online Store (odkiaľ ľudia vo veľkom kupovali poväčšine iPady) a potom pár pobočiek v Pekingu. Po novom je to už 29 predajní z celkového počtu 42, ktoré sa nenachádzajú v takzvanej „zóne ohrozenia“.

Apple kontroluje zákazníkov v Číne kvôli koronavírusu.
Čínu stále ohrozuje koronavírus. Apple tu otvára 29 zo svojich 42 pobočiek.

Zákazníci tu teda môžu prísť nakupovať produkty alebo riešiť reklamácie, problémy atď…Stále však vo všetkých Apple Store pobočkách fungujú prísne bezpečnostné pravidlá. Jedno z nich je napríklad kontrola návštevníkov pri vstupe s tým, že v miestnosti môže byť len obmedzený počet ľudí naraz (takže sa pred Apple Store miestami vytvárajú malé rady).

Tak isto by sme mohli spomenúť aj to, že obchody ostávajú otvorené len počas 8 hodinovej dennej pracovnej doby (za normálnych okolností to býva omnoho dlhšie).

Podľa informácii z pozadia spoločnosti bude postupne otvárať ďalšie pobočky už na budúci týždeň. Stále ale nie je jasné, kedy budú otvorené všetky a kedy pracovníci nabehnú na „normálny režim“. Je to teda obrovský problém avšak Apple sa v tomto smere múdro radí s odborníkmi v záujme ochrany zdravia svojich zamestnancov. Tak isto počúva aj odporúčaniam čínskej vlády.

Apple kvôli koronavírusu uzatvoril čínsky Apple Store.
Čínu stále ohrozuje koronavírus. Apple tu otvára 29 zo svojich 42 pobočiek.
Prečítajte si tiež  Toto by mal byť prvý alternatívny obchod s apkami pre iPhone. V iOS 17 bude robiť konkurenciu pre App Store
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.