Spoločnosť Apple uviedla na trh prvý vodeodolný iPhone ešte v roku 2016. Každý ďalší model už spĺňal toto kritérium. Dnešný príbeh je konkrétne o novom iPhone 11, ktorý vydrží vďaka norme IP 68, až 2 metrový ponor na dobu 30 minút. V jazere bol ale vystavený oveľa náročnejším podmienkam. Napriek tomu to prežil.

iPhone 11 utopila v jazere

V živote sa stávajú aj naozaj nepríjemné veci. Kým ale nejde o život, treba s s tým jednoducho vysporiadať a teoreticky dúfať, že príde zázrak. Svoje o tom vie aj Lisa, Jacob a ich dcéra Sophia, ktorí sa vybrali na do Disney Worldu. Pobyt, ktorý trval celý týždeň bol vraj ako zo sna. Na záver sa ale stalo niečo, čo bolo dosť nepríjemné. Rodina sa zúčastnila takzvanej Not-Scary Halloween Party, ktorá býva zavŕšením návštevy Disney Worldu.

Matka Lisa následne čakala na odjazd lode, ktorá ich mala previesť cez malé jazero nazývané Seven Seas do Magic Kingdom. Zrazu jej však nečakane vypadol jej novučičký iPhone 11 priamo do spomínaného jazera, no a nakoľko bolo neskoro a všade naokolo tma, rodina sa ani nesnažila po zariadení pátrať.

V takomto prípade už zvyčajne človek kalkuluje škodu a uvažuje nad tým, o aké dáta prišiel. Tu to mali byť predovšetkým fotografie z dovolenky s dcérou. Tie ostali hlboko pod hladinou.

iPhone 11 utopila v jazere. Po 2 mesiacoch sa k nej dostal funkčný naspäť.
iPhone 11 utopila v jazere. Po 2 mesiacoch sa k nej dostal naspäť, plne funkčný.

Lisa svoju stratu iPhonu 11 v jazierku oznámila Disney Worldu

Lisa sa na ďalší deň, tesne pred odchodom, zastavila na informáciach, kde povedala o svojom probléme z predošlého večera a zanechala tu kontaktné údaje. Bolo jej povedané, že existujú šance, že sa telefón niekedy nájde, nakoľko Disney World má svojich vlastných potápačov, ktorí veľmi často vyťahujú stratené predmety z dna Seven Seas. Samozrejme, že to Lisa brala skôr ako upokojujúcu informáciu. Nemožné sa ale o pár týždňov stalo realitou.

Matka si po návrate domov zaobstarala nový iPhone s tým, že šance na nájdenie toho starého sú v podstate nulové. Prešli 2 mesiace a na svoju nešťastnú príhodu už pomaly zabudla. Zrazu sa jej ale na telefóne objavilo niekoľko zmeškaných hovorov, ktoré pochádzali z Orlanda (Disney World).

Nakontaktovala sa teda na uvedené čísla a zistila, že potápači skutočne jej iPhone 11 na dne jazera našli. A zariadenie na počudovanie bez problémov fungovalo. Podľa Lisy sa v smartfóne nachádzal piesok a bol celý špinavý od rias. Napriek tomu mu ale na prvý pohľad vôbec nič nebolo. Po celý čas ho chránil iba tenký, silikónový obal (ktorý nemá samozrejme proti vplyvom vody žiadne účinky).

Prečítajte si tiež  iPhone 11 strávil na dne jazera 6 mesiacov a potom stále fungoval
iPhone 11 utopila v jazere. Po 2 mesiacoch sa k nej dostal funkčný naspäť.
iPhone 11 utopila v jazere. Po 2 mesiacoch sa k nej dostal naspäť, plne funkčný.

Nevieme, ako dlho bol iPhone 11 v tomto prípade pod hladinou. Možno, že ho potápači vytiahli hneď na druhý deň, avšak ku Lise sa informácia dostala o čosi neskôr.

Každopádne, zariadenie bolo na dne jazera minimálne 24 hodín a maximálne 2 mesiace. Apple v norme IP 68 uvádza, že iPhone vydrží v 2 metrovej hĺbke po dobu 30 minút. Je to teda neporovnateľný rozdiel a ukážka toho, že šťastie v niektorých situáciach skutočne existuje… Lisa poďakovala aj generálnemu riaditeľovi Timovi Cookovi, ktorý dokonca reagoval a tiež poďakoval za zdieľanie príbehu.

iPhone 11 utopila v jazere. Po 2 mesiacoch sa k nej dostal funkčný naspäť.
Rodina mala napokon šťastie – svetapple.sk
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.