Aj napriek tomu, že iOS je naozaj prepracovaný operačný systém, stále nie je vo všetkých smeroch úplne dokonalý. Pre niektoré užitočné funkcie musíme zájsť do App Store, kde si ich môžeme sprístupniť pomocou aplikácií. Presne tak to bude aj v tomto prípade. Pozrite si návod, ako na iPhone vymazať duplicitné alebo podobné fotografie naraz. Dočasne je to dokonca zadarmo.

Duplicitné fotografie zbytočne zaberajú miesto.

Pokiaľ máte iPhone s veľkým úložiskom, pravdepodobne vás tento problém trápiť nebude (aj keď by časom pokojne mohol). Ak však máte menšiu pamäťovú verziu a šetríte každý megabajt, následujúci návod je veľmi užitočný. Behom chvíle sa dokážete zbaviť všetkých duplicitných alebo podobných fotografií, ktoré máte uložené v galérií a dlhodobo o nich neviete alebo ich ignorujete.

Samotná aplikácia, ktorú budeme potrebovať sa nazýva Gemini a môžete si ju stiahnuť úplne zadarmo. Ako už ale asi tušíte, nie je to len tak. Vývojári pýtajú predplatné, ktoré stojí 21,99€/ročne. V rámci jednorázového použitia však viete využiť aj 3-dňovú bezplatnú trial verziu (tak ako my). Ak sa teda chcete pustiť na veľké čistenie vašej knižnice, pokojne poďte do toho:

Návod: Ako na iPhone vymazať duplicitné fotografie?
Predplatné – svetapple.sk

Návod: Ako na iPhone vymazať duplicitné fotografie?

  • Otvorte si aplikáciu Gemini.
  • Kliknite na aktiváciu 3-dňovej bezplatnej trial verzie (po čistení ju nezabudnite deaktivovať).
  • Následne sa vám zobrazí viacero sekcií. Najzaujímavejšie však budú pravdepodobne Similiar (podobné) alebo Duplicates (duplikáty).
  • Aplikácia sama definuje tieto zábery a umožní vám ich jedným tlačidlom premiestniť do koša.
  • Ak veľa fotíte, nebudú desiatky snímkov ale skôr stovky či dokonca tisíce (čo znamená, že sa vám uvoľnia celé gigabajty voľného miesta).
  • Hotovo.
  • Návod ako zrušiť predplatné nájdete tu.
Návod: Ako na iPhone vymazať duplicitné fotografie?
Prečítajte si tiež  5,8" iPhone s OLED displejom? Apple to má zrejme v pláne!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -