Rok 2020 bude nabitý technológiami. Spoločnosť Apple chystá nový iPhone 12, Apple Watch Series 6, vylepšené počítače Mac a v neposlednom rade aj iPad Air. Novinka sa ukáže už v následujúcich mesiacoch. Dnešné správy naznačujú, že jej počiatočná cena klesne.

iPad Air 2020 môže výrazne zlacnieť

O najnovší únik sa postarala spoločnosť DigiTimes. Jej správa uvádza, že cupertinský gigant ukáže v druhej polovici roka 2020 aj prepracovaný iPad Air s 10,8″ displejom. Jeho dizajnu sme sa okrem iného venovali v týchto 3D renderoch.

Medzi veľké zmeny má patriť odstránenie lighnting konektora, ktorý nahradí modernejšie USB-C. Pod kapotu by sa mohol dostať procesor Apple A13 Bionic (na miesto Apple A12 Bionic) v spolupráci so 4GB operačnou pamätou RAM. Analytici tvrdia, že balenie bude obsahovať aj výkonnú, 20W nabíjačku. Nechajme sa prekvapiť.

iPad Air 2020
iPad Air 2020 – exkluzívny koncept z redakcie svetapple.sk

Tým najzaujímavejším na tejto predpovedi je určite cena. Súčasná generácia začína v USA na úrovni 500$, zatiaľ čo „študentský iPad“ s 10,2″ displejom začína na 330$. Nástupca by mohol štartovať niekde medzi. na sume 400-450$. Najlacnejšie zariadenie by teoreticky mohlo úplne vypadnúť z ponuky.

Uvidíme ako to dopadne v skutočnosti. Od iPadu Air 2020 sú momentálne veľké očakávania. Pokiaľ by dostal väčší, 10,8″ edge-to-edge displej so vstavaným Touch ID, dával by veľký zmysel. Všetky iPady (s výnimkou modelov „Pro“), pôsobia v súčasnosti zastaralo. Zdieľajú koncepciu, ktorá je už 6-7 rokov stará. To sa musí zmeniť. Tešíte sa na novinku? Napíšte nám do komentára.

iPad Air 2020
iPad Air 2020 môže výrazne zlacnieť.

zdroj

Prečítajte si tiež  Samsung Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 sa predávajú za neuveriteľne nízku cenu. Ak nechcete čakať na iPhone 14 Pro, prečo to neskúsiť
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.