Rok 2020 bude pre fanúšikov jablkovej spoločnosti, po stránke balenia nových smartfónov, veľkým sklamaním. Šepká sa, že iPhone 12 príde o slúchadlá EarPods a čo je ešte horšie, Apple odstráni aj nabíjací adaptér. Firma vo všeobecnosti nie je veľmi štedrá ku svojim zákazníkom. Kedysi to tak ale nebolo. Pozrite si rozbaľovanie iPhonu z roku 2007.

iPhone 2G z roku 2007 a jeho balenie

V časoch, kedy stál na čele cupertinského giganta legendárny Steve Jobs a predstavoval „zariadenie budúcnosti“ sa celý vývojársky tým snažil o to, aby mali používatelia z prvého iPhonu čo najväčší zážitok.

Nejednalo sa tu iba o zariadenie ako také. Jeho súčasťou bolo aj bohaté príslušenstvo, ktoré sa nachádzalo v pomerne „tučnej“ čiernej krabici. Hneď po rozbalení mohol nový majiteľ vidieť kultové zariadenie, ktoré bolo osadené v transparentnom, veľmi mohutnom plaste.

Akonáhle ste ho dali preč, získali ste prístup k malému „boxu“ s návodmi a nálepkami (s logom Apple) + nástroju pre vyberanie SIM karty. Pod touto časťou sa nachádzal USB-A nabíjací kábel (ešte 30-pinový), 5W adaptér, slúchadlá Headphones či dokovacia stanica.

iPhone ste si teda mohli položiť „na stojáka“ niekde v kancelárii na stôl a neustále dobíjať batériu. Okrem toho boli v plaste vyrezané aj otvory pre reproduktor a mikrofón.

Budúcnosť je skromnejšia…

V roku 2020 sa pravdepodobne dočkáme iPhonu s omnoho štíhlejším balením. To ale nebude žiadna výhoda. Chýbať tu má nabíjací adaptér a takisto slúchadlá EarPods s lightning koncovkou.

Zákazník teda dostane len návody, nálepky, nástroj pre vyberanie SIM karty a nabíjací USB-C lighnting kábel. Škoda, že sa v Apple nedržia pôvodnej koncepcie balenia. Konkurenční výrobcovia bežne pridávajú k zariadenia aj bezdrôtové slúchadlá, ochranné púzdra či dokonca fólie. Pri jablkovej spoločnosti to žiaľ neplatí.

Prečítajte si tiež  Ako zobraziť a vyhľadávať zakúpené aplikácie?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.