Akciový trh zažíva veľmi turbulentné obdobie. Darí sa na ňom najmä spoločnosti Apple, ktorá nečakane rástla až kým neprekonala všetky rekordy. Napriek tomu ale prišiel deň, počas ktorého jej klesla hodnota o 180 miliárd dolárov. Jemne podliezla aj 2 bilióny.

Apple na akciovom trhu

Raz si hore a raz dole. Na burze to tak už chodí. Počas štvrtka sa Applu veľmi nedarilo a behom 24 hodín kleslo o celých 8%. Je to dosť výrazné číslo, ktoré predstavuje 180 miliárd amerických dolárov. Aby toho nebolo málo, cupertinský gigant na chvíľu stratil status 2 biliónovej spoločnosti. Našťastie ho má už späť.

Hoci sa všetko vracia do normálu a hodnota akcii je na úrovni 120$ za kus (vo štvrtok dosahovala „len“ 113,88$ za kus), podľa analytikov sa jedná o najväčšiu stratu počas jedného dňa pre akúkoľvek spoločnosť v histórii. Apple dokonca prekonalo aj automobilku Volkswagen, ktorá v roku 2008 zaznamenala pokles o 153 miliard dolárov.

Ťažko povedať, čo tento výrazný skok zapríčinilo. Práve v daný deň sa nič extra nedialo… V súčasnosti má firma hodnotu 2,07 bilióna amerických dolárov a pred sebou predstavenie nových produktov.

V skorých týždňoch sa tak dočkáme hitov ako iPhone 12, iPad Air 4. generácie, Apple Watch Series 6, nového Macu s Apple Sillicon a ďalších produktov. Vývoj hodnoty by mal mať pozitívny smer. Nechajme sa prekvapiť…

Prečítajte si tiež  Poznáme prvé podrobnosti ohľadom Apple Watch SE!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.