iPhone bez čínskych displejov od BOE

Apple má ďalší problém. Vyrobiť displej pre iPhone nie je také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Nejde len o samotný komponent ale aj o objem výroby. Apple ročne predá cca 200 miliónov kusov smartfónov a kapacity dodávateľov sú obmedzené. Aj preto začali v Cupertine hľadať alternatívu, do ktorej spadala čínska spoločnosť BOE.

 

Krst ohňom mala zažiť ešte v rámci produkcie iPhonu 12, k čomu ale nedošlo. Počas prvého pokusu bola vyradená z dodávateľského reťazca, pretože nesplnila prísne normy a nároky spoločnosti Apple.

Technologický gigant však v spolupráci pokračoval a BOE poskytol druhú šancu. Ani tej sa ale kompetentní nechopili tak, ako by sa očakávalo. Podľa neoficiálnych informácií opäť nedodali dostatočný počet zobrazovacích jednotiek, kvôli problémom v závode v Chengdu (provincia Sichuan).

Správa uvádza, že výrobca musí čakať až do prvej polovice roka 2021, kedy sa môže znova pokúsiť o uzavretie partnerstva so spoločnosťou Apple. Snáď sa to na tretíkrát podarí.

Zo začiatku by malo BOE zabezpečiť displeje pre repasované zariadenia. Výrobu hlavných modelov podrží aj naďalej Samsung a LG Display.

Celé dianie okolo tejto situácie budeme samozrejme sledovať a dopredu vás o ňom informovať. Je to pekný dôkaz, že Apple dbá na kvalitu výroby a do svojich zariadení nepridá len tak čokoľvek. Snáď si to udrží aj v budúcnosti.

Prečítajte si tiež  Prvý mobilný trójsky kôň, ktorý na telefóne mení PIN, hold niekedy je lepšie používať iOS!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.