Koncept AR od Apple

Len včera sme vás informovali, že Apple predstaví v roku 2021 vlastný AR/VR headset, určený pre rozšírenú realitu. Tesne po týchto správach prichádza aj zaujímavý koncept, ktorý nám ukazuje, ako by to mohlo vyzerať v praxi. Je to veru poriadne lákavé.

O všetko sa postaral šikovný, 24-ročný dizajnér Dominik Hofacker, ktorý prepracoval operačný systém macOS a iOS do AR. Na začiatku si nasadíte špeciálne okuliare a následne sa presuniete do futuristického 3D sveta, kde môžete dotykom ovládať displeje a funkcie, ktoré sa zobrazujú na prázdnom kancelárskom stole.

Technológia by využívala kamery a LiDAR skener, aby vám umožnila celkom presne rozmiestiť ovládacie prvky do priestoru a dokonca upraviť aj ich zaoblenie či sklon. Všetko by ste si samozrejme nastavili presne tak, aby to vyhovovalo vašim preferenciám.

Inteligentné okuliare, prípadne headset by operovali s vysokým rozlíšením, takže by ste dostali vždy perfektnú kvalitu obrazu. Dnes ešte nie je niečo podobnú bežné, no o pár rokov to môže byť každodenná prax. Aj preto nás tento koncept natoľko fascinoval.

Na záver len spomenieme, že Apple by tu mohlo využívať digitálne predplatné hardvérových služieb, ktoré by bežali s okamžitou odozvou cez internet a tak by ste mali k dispozícii obrovský výpočtový výkon aj vo svojich malých a elegantných okuliaroch.

Napíšte nám do komentára, čo si o tom myslite vy. Podobný koncept sme publikovali aj v septembri, no tento je prepracovanejší.

Prečítajte si tiež  Stratil Apple svoju kvalitu? iPhone 15 chodí zákazníkom obitý, doškriabaný a poškodený
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJiphonehacks
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.