Mapy v iOS 14.5 dostanú zásadné vylepšenie

Aj keď keď mapy od Apple zažívali v čase uvedenia na trh ťažké časy, dnes je situácia iná a aplikácia poskytuje spoľahlivé informácie. Ak by sme ju ale chceli porovnať s Google Maps, Waze alebo inou službou, stále by ťahala za kratší koniec. V Cupertine si to uvedomujú a presne preto konajú.

Používatelia iOS 14.5 a iPadOS 14.5 začali vo veľkom hlásiť, že sa im v mapách objavuje vyťaženosť jednotlivých miest podľa hodín. Pokiaľ ste niekedy vyskúšali Google Maps, určite viete, že táto apka robí v podstate to isté už zopár rokov.

Apple vraj zbiera údaje od používateľov v čase, kedy otvárajú aplikácie týkajúce sa populárnych miest. Dôležité je tu doplniť, že firma koná úplne anonymne a informácie nepriraďuje ku účtom alebo menám jednotlivých používateľov.

Mapy v iOS 14.5 dostanú zásadné vylepšenie
Zdroj: Macrumors

V praxi to teda vyzerá tak, že ak sa chystáte napríklad na poštu, najskôr si otvoríte Mapy a potom na jednoduchom grafe návštevnosti uvidíte, kedy je tam najviac a kedy naopak najmenej ľudí. Podľa toho následne môžete prispôsobiť čas návštevy, aby ste sa vyhli radám a čakaniu.

Napíšte nám do komentára, či sa vám táto novinka páči a budete ju používať v praxi. Za nás skvelé a užitočné vylepšenie, ktoré tu mohlo Apple zakomponovať už dávno. Ako sa ale hovorí, lepšie neskoro ako nikdy.

Prečítajte si tiež  Apple vracia nelogicky odstránené gesto o iOS!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.