Aj keď sme minulý rok pred predstavením vedeli o iOS 14 pomerne dosť, po 12 mesiacoch je informácii o jeho nástupcovi výrazne menej. O pripravovanej novinke nevieme v zásade nič okrem toho, že už nebude podporovaná na iPhone SE a iPhone 6S.

Ostáva tak iba na našej a vašej predstavivosti, čo môžeme od iOS 15 na WWDC 2021 očakávať v praxi. Apple sa tu určite zameria na zlepšenie výdrže batérie a tak isto celkovej stability systému. Na koľko sa ale jedná o relatívne veľký update, stretneme sa aj s viacerými novinkami, ktoré zasiahnu do používateľského rozhrania.

Nové ikony, App Gallery, Widgety a ďalšie

Autor dnešného konceptu so pseudonymom O.S. Designer vytvoril zaujímavý náhľad na možný vizuál iOS 15, v ktorom sa inšpiroval napríklad aj macOS Big Sur. Ako môžete vidieť sami, použil tu „nafúknutý“ dizajn ikoniek, ktorých grafika sa pokúša imitovať neumorfizmus a expresivitu.

Podľa jeho návrhu by Apple mohlo prepracovať Widgety a tak isto App Gallery s viacerými nastaveniami a vylepšeným používateľským rozhraním. Rovnakou zmenou by malo prejsť aj ovládacie centrum, ktoré sa v súčasnej podobe používa už niekoľko dlhých rokov.

Špecialitou na záver je potom aplikácia Nastavenia, s úplne novým, modernejším a jednoduchším dizajnom.

Z nášho pohľadu sa jedná o zaujímavé zmeny, pričom si nie sme istí iba uvedeným dizajnom ikoniek aplikácií. Tie sa nám viac hodia na Mac ako na iPhone, avšak 100 ľudí = 100 chutí…

Pozrite si celé video nižšie a napíšte nám do komentára, ako sa na to pozeráte vy. Páči sa vám tento koncept iOS 15, alebo to nie je nič pre vás?

Prečítajte si tiež  Apple vydal vývojárske beta verzie iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15, watchOS 8 a macOS 12 Monterey
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJsvetapple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.