Ukazuje sa, že iPhone zažíva azda najlepšie obdobie vo svojej histórii. Apple má v ponuke viacero modelov, medzi ktorými sú aj cenovo atraktívne staršie generácie a spoločne dobíjajú jeden rebríček za druhým.

O posledný prieskum sa postarala spoločnosť Counterpointresearch, ktorá sa zamerala na 10 najpredávanejších smartfónov za január 2021. Prirodzene sme očakávali, že tu nájdeme niekoľko kusov iPhonu, no obsadenie šiestich priečok považujeme za veľké prekvapenie. Štatistiky ukazujú, že sa najlepšie darilo 6,1″ iPhonu 12. Ten si udržal 6% podiel na trhu.

Na druhom mieste sa ocitla minuloročná vlajková loď iPhone 12 Pro Max s 5% podielom na trhu a na treťom mieste 6,1″ iPhone 12 Pro so 4% podielom na trhu. Štvoricu najpredávanejších smartfónov potom uzatvára starší iPhone 11 s 2% podielom na trhu a piaty je Xiaomi Redmi 9A s rovnakou hodnotou.

6 z 10 najlepšie predávaných smartfónov sú iPhony
Zdroj: counterpointresearch.com

iPhone 12 mini sa umiestnil na slušnom ôsmom mieste

O niečo nižšie sa podarilo zachytiť najmenšiemu iPhonu 12 mini s 5,4″ displejom, ktorý mnohí analytici považujú za predajný neúspech. Áno, je síce pravda, že ôsma priečka s 1% podielom nie je na prvý pohľad žiadna sláva, no na strane druhej hovoríme o ôsmom najpredávanejšom smartfóne na svete. To ani zďaleka nie je zlá vizitka, čo poviete?

No a aj keď by sme mohli skončiť, Apple dokázalo získať aj desiatku priečku v tomto rebríčku a to konkrétne s minuloročným iPhonom SE. Hoci sa jedná o produkt postavený na zastaralej platforme, evidentne stále láka používateľov, ktorí si ho veselo kupujú.

Napíšte nám do komentára, aký telefón používate vy a či ste s ním dlhodobo spokojní. Budeme radi za všetky vaše postrehy a názory!

6 z 10 najlepšie predávaných smartfónov sú iPhony
Zdroj: counterpointresearch.com
Prečítajte si tiež  iPhone 6S má dva druhy rozličných procesorov Apple A9!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJcounterpointresearch
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.