Mnohí používatelia uviedli, že aktivácia Apple Music HiFi sa u nich prejavila po tom, čo reštartovali svoje zariadenie.

Iní však tvrdia, že im reštart nepomohol a vylepšenie sa u nich zatiaľ neobjavilo (vrátane našej redakcie). Týmto ľuďom teda neostáva nič iné, ako zostať trpezliví a počkať, kým sa novinka sprístupní po celom svete.

Nastavenie Apple Music HiFi

Keď budete mať Apple Music HiFi k dispozícii, v sekcii Hudba (v aplikácii Nastavenia) sa vám objaví nová položka. V rámci nej si budete môcť vybrať, či si prajete mať Spatial Audio s Dolby Atmos vypnuté, vždy zapnuté alebo automatické, s možnosťou automaticky používať Dolby Atmos v prípade, že je vaše zariadenie pripojené k príslušenstvu od Apple (AirPods alebo Beats).

U ostatných typov slúchadiel bude potrebné zvoliť možnosť vždy zapnuté.

Vylepšenie Lossless Audio (bezstratové prehrávanie) nájdete v samostatnej sekcii nastavení, kde si môžete zapnúť vyššiu kvalitu zvukových súborov.

Následne si budete môcť vybrať z podrobnejších možností a určiť, akú konkrétnu kvalitu by malo vaše zariadenie používať pri streamovaní cez dáta, cez Wi-Fi alebo pri sťahovaní hudby.

Vďaka novým označeniam nachádzajúcim sa v sekcii podrobnosti o albume budete presne vedieť, ktoré albumy podporujú Spatial Audio a Lossless Audio. Napíšte nám do komentára, či vám už táto novinka funguje, alebo zatiaľ čakáte na jej spustenie.

Prečítajte si tiež  Vieme, prečo v Safari nespustíš Spotify!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -