Pokiaľ sledujete dianie v technologickom priemysle, určite ste spozorovali, aké turbulentné obdobie zažil iPad za niečo vyše 10 rokov svojej existencie. O prvé 3-4 generácie bol obrovský záujem, ktorý neskôr začal upadať.

Trvalo to zhruba do roku 2018, keď prišiel iPad Pro s 11″/12,9″ displejom a novým hranatým dizajnom. O jeho úspechu snáď nemusíme ani debatovať, nakoľko sa v jemne pozmenenej podobe predáva do dnešných dní a majitelia sú s nim veľmi spokojní.

Ešte väčší displej v iPade?

Aká bude ale budúcnosť? Podľa známeho leakera, Marka Gurmana (presnosť 89,1 %) z agentúry Bloobmerg mimoriadne zaujímavá. Hoci Apple predstaví ešte aj v roku 2022 a možno aj 2023 iPad Pro s aktuálnou uhlopriečkou, neskôr by mohli displeje výrazne narásť.

Aj keď nepoznáme presné dáta, inižnieri v Cupertine na tom už tvrdo pracujú. Ako hovorí Gurman:

„Dopočul som sa, že Apple má inžinierov a dizajnérov, ktorí skúmajú väčšie iPady, ktoré by sa do obchodov mohli dostať najskôr o niekoľko rokov. Je teda nepravdepodobné, že to bude už v roku 2022 a taktiež sa môže stať, že sa tieto fámy nikdy nepotvrdia, pretože Apple svoj nápad prehodnotí. Veľký iPad by bol ale dokonalým zariadením pre mnoho ľudí vrátane mňa a pokračoval by v stieraní hraníc medzi tabletom a notebookom.“ 

Čo si o tom myslíme my? 

iPad Pro

Pokiaľ sa pozrieme na aktuálny iPad Pro 12,9″, už tak máme pocit, že ide o obrovský kúsok spotrebnej elektroniky. Na strane druhej, z profesionálneho hľadiska existujú aj väčšie tablety so širšími možnosťami, ktoré je možné uplatniť napríklad pri kreslení, úprave fotiek a videí či inej kreatívnej činnosti.

Aj keď si dnes väčší iPad nevieme predstaviť, jeho príchod nám dáva zmysel a taktiež veríme, že na ňom Apple pracuje. Mohlo by ísť o akúsi alternatívu k 16″ MacBooku Pro. Samozrejme, že tu bude potrebné počítať aj s oveľa vyššou sumou.

Napíšte nám do komentára, čo si o tejto informácii myslíte vy. Je z vášho pohľadu potrebné, aby spoločnosť Apple predstavila väčší iPad, alebo už aktuálna 12,9″ uhlopriečka stačí? Tešíme sa na všetky vaše reakcie.

Prečítajte si tiež  Únik: Apple Watch Pro dostanú 47 mm plochý displej. Poznáme podrobnosti aj cenu
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJmacrumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.