Na príchod iPadu s OLED obrazovkou čakáme už pomerne dlhý čas. Posledné informácie naznačujú, že ho Apple prinesie na trh až v roku 2023. Vstupným modelom by mal byť vzhľadom k odhadom 10.9-palcový AMOLED iPad Air.

Nie je žiadnou novinkou, že Apple na tejto technológii usilovne pracuje a preto sme sa počas posledných rokov mohli dočkať nejednej špekulácie o jej konečnom príchode. Momentálne môžeme OLED displeje nájsť v radách zariadení ako iPhone, Apple Watch a MacBook Pro s dotykovým Touch Barom. Apple však už pred nejakým časom sľúbilo, že implementácia OLED-u sa s určitosťou dostane aj do portfólia Macov a iPadov.

OLED

Do predstavenia OLED modelov a ich následného uvedenia na trh však ostáva viac než dosť času a preto stále ide iba o dohady. Jeden z najznámejších analytikov Kuo tvrdí, že v prípade modelovej rady iPad Pro sa spomínaná technológia tak skoro neobjaví. Dôvodom má byť pokračovanie vo vývoji mini-LED displejov.

Jedným z dôvodov, prečo sme sa ešte OLED-u na iPadoch nedočkali, môže byť aj vysoká cena. V prípade menších zariadení ako sú iPhony alebo hodinky Apple Watch je adaptácia omnoho jednoduchšia ako v prípade veľkej obrazovky. Obrazovka iPadu sa s príchodom OLED určite posunie v rámci vylepšení jasu a kontrastu, hlbšom vykresľovaní čiernej farby a širších pozorovacích uhlov.

Do potenciálneho ohlásenia OLED modelu má jablková spoločnosť k dispozícii ešte veľmi veľa času. Uvidíme, či sa leakeri do odhadov trafili, alebo nás Apple s predstavením prekvapí skôr, akoby sme to mohli čakať.

Prečítajte si tiež  Apple chystá obrovský iMac s 32" obrazovkou. Vieme kedy ho predstaví
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Tomáš Varga
Redaktor a autor obsahu na svetapple.sk, no hlavne veľký fanúšik firmy Apple a jej ideológie. Okrem noviniek z jablkového sveta patrí medzi moje záujmy aj videoherná sféra, hudba a cestovanie.