Americká automobilka Tesla je preslávená tým, že ako prvá začala vyrábať autá, ktoré sa dali používať aj na dlhšiu vzdialenosť a vyzerali podobne, než ich spaľovací konkurenti.

Spolu s týmito výhodami mala Tesla Model S už v roku 2012 futuristický interiér, kde palubnú dosku nahrádzal obrovský displej a taktiež fantastické dynamické parametre, ktoré sa v priebehu času dostali na neskutočnú úroveň.

Problém je však v tom, že Tesla Model S zostáva v predaji aj v roku 2021 a hoci prešla niekoľkými modernizáciami, technici sa stále nenaučili, ako toto vozidlo vyrobiť skutočne kvalitne. Dielenské spracovanie pritom zlyháva na absolútne bežných detailoch.

Veď si len predstavte, že si kúpite elektromobil za 140 000 $ a už po vyjdení z fabriky je na ňom možné pozorovať množstvo vizuálnych poškodení. Nadšení by ste zrejme neboli…

Spracovanie ako na 10x lacnejšom vozidle  

Pokiaľ by tu bola jedna chyba na laku, prípadne malinký škrabanec na menej viditeľnom mieste, pravdepodobne by z toho nikto žiadnu vedu nerobil. YouTube kanál Pinnacle Performance ale zverejnil video, v ktorom poukazuje na to, že situácia je omnoho vážnejšia.

Okrem nekvalitného laku, škrabancov na karosérii či oboch zadných svetlách tu môžete vidieť napríklad aj nedokonalo licujúci prah v spodnej časti karosérie, ktorý pôsobí tak, ako by už v minulosti bolo vozidlo poškodené a následne amatérsky opravené.

Prečítajte si tiež  Cena nabíjania elektromobilu: Koľko stojí jedno nabitie?

Aby toho nebolo málo, plasty v zadných podbehoch tiež nedržia na svojom mieste a medzi blatníkom a podbehom je vidieť niekoľko milimetrovú špáru na oboch stranách vozidla.

No a ak si teraz neviete predstaviť, s akými konkurentmi sa púšťa do boja Tesla Model S, tak sú to za danú sumu tie najvyššie modely Mercedesu (AMG), či dokonca Maybachu. Viete si predstaviť, že by po dodaní k zákazníkovi vyzerali takto? My veru nie…

Môže ťa zaujímať
- Reklama -