Technologický gigant z Cupertina predstavil úplne nový MacBook Pro so 16″ displejom, ktorý nielen že získal kompletne prepracovaný dizajn, ale taktiež množstvo hardvérových vylepšení. No a hoci jeho predaj začal iba včera, už dnes existujú fotografie jeho vnútra.

Ako môžete vidieť sami, zariadenie má všetky komponenty ukryté pod spodným krytom tak ako doterajšie generácie. Samozrejmosťou je prítomnosť viacerých batériových modulov, ktoré zabezpečujú perfektnú výdrž na jedno nabitie.

Akumulátory už podľa portálu Macrumors nie sú napevno nalepené ku šasi MacBooku Pro 16″ ale naopak sú tu uchytené len za pomoci nálepiek rovnako, ako to má vyriešené iPhone alebo iPad. Výmena by tak mala byť citeľne jednoduchšia avšak používateľ to bude riešiť až po 1 000 nabíjacích cykloch.

Vyšší výkon a starý systém klávesnice 

Väčší počítač tiež disponuje dvojicou ventilátorov, ktoré sú v porovnaní s predchodcom z roku 2016 o niečo mohutnejšie. Hoci je pri procesoroch Intel väčší predpoklad na prehrievanie sa, aj platforme Apple Sillicon sa pri plnej záťaži môže zvýšiť teplota a vtedy do hry nastupuje chladenie, ktoré ju zníži.

Prečítajte si tiež  Takto by mal vyzerať nový MacBook Air pre rok 2022. Dostane notch a modernejší dizajn

Nutné je tiež dodať, že novinka spolu s macOS 12 Monterey prináša aj režim vysokého výkonu. Apple pri ňom uvádza, že zariadenie môže byť počas jeho používania zásadne hlučnejšie práve kvôli ventilátorom.

No a na záver jedna zaujímavosť. Hoci prešla klávesnica veľkou zmenou a svojou čiernou farbou pripomína „ľahko vymeniteľný diel“, v skutočnosti to neplatí.

Ak sa vám náhodou pokazí, nutná bude výmena celého vrchného dielu počítača (tak ako doteraz). Dôvod je ten, že klávesnica je súčasťou unibody.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -